Vágólapra másolva!
A megújult lebonyolítású labdarúgó Bajnokok Ligája sorozat szerda kora esti mérkőzésein a Sparta Praha magabiztosan verte hazai pályán a Salzburgot, míg a Bologna nem bírt otthon a Sahtar Donyeck együttesével.

Villámrajtot vettek a csapatok mind a két találkozón, még nem telt el öt perc a mérkőzésekből és máris egy gólt és egy megadott büntetőt láthattunk a Sparta Praha - Salzburg és a Bologna - Sahtar Donyeck összecsapásokon. Időrendben a 2. perc végén szerzett vezetést EZZEL a góllal a Sparta Kairinen révén az osztrákok ellen. Érdekesség, hogy ez a két percen belül lőtt gól még csak a közelében sincs a leggyorsabb Bajnokok Ligája (BL) gólnak, ugyanis a leggyorsabb még Roy Makaay volt a Bayern színeiben a Real Madrid ellen 2007-ben, akkor neki elég volt 10,12 másodperc

A másik meccsen pedig a Sahtar kapott egy teljesen jogosan megítélt büntetőt, amelyet azonban védett az olaszok kapusa a negyedik percben, ITT lehet megnézni. Míg ebben a párharcban az első félidő nem hozott egyáltalán gólt, addig a cseheknél az első játékrész végén, a 42. percben Olatunji lőtt kiszorított helyzetből egy szép gólt (ITT lehet megnézni), amivel megduplázta a prágaiak előnyét. Félidőben 2-0 volt a cseheknek, míg a Bologna 0-0-ra állt a Sahtar ellen.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Sparta Praha's Nigerian forward #07 Victor Oluyemi Olatunji (C) shoots and scores a goal past Salzburg's German goalkeeper #01 Janis Blaswich (L) and next to Salzburg's Polish defender #91 Kamil Piatkowski during the UEFA Champions League football match between Sparta Praha and FC RB Salzburg in Prague on September 18, 2024. (Photo by Michal Cizek / AFP)

A második felvonásban a Sparta ott folytatta, ahol a lefújáskor abbahagyta, ráadásul látatlanban a forduló egyik legszebb, de biztosan a legpimaszabb gólját lőtte Lacinak köszönhetően, aki két védőt és a kapust is elfektette egy csellel, majd az üres kapuba gurított az 58. percben (ITT érdemes megnézni). Végül maradt ezen a mérkőzésen az első óra végén beállított 3-0-s állás, a Sparta Praha meglepően könnyedén verte a Salzburgot szerda kora este.

A másik találkozón hiába lőtt 90 perc alatt ötször annyit a kapu irányába a Bologna, mint a Sahtar, nem tudott gólt szerezni, így 0-0-s döntetlennel ért véget a mérkőzés. Az olasz csapat a Serie A-ban sem találja a nyerő formát, eddig négy forduló alatt mindössze három döntetlen és egy vereség a mérlege.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!