Élő:
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában az RB Leipzig és az 1. FC Union Berlin mérkőzése gólt nem hozott, a fővárosiak posztja miatt felháborodást azonban igen.

A Bundesliga két "magyaros" csapatának meccsén nem született gól, az RB Leipzig hazai pályán nem tudta legyőzni az Union Berlint. Előbbi csapatban végig Gulácsi Péter állt a kapuban (Orbán Willi eltiltás miatt hiányzott), míg utóbbiban Schäfer András 81 percet kapott. Az első harminc perc után a lipcsei gólképtelenségnek nagyon örültek Berlinben, a vendégek közösségi oldalának szerkesztője pedig elégedettségének adott hangot: „Eltelt fél óra, és a védelmünk stabilabb, mint bármelyik szász híd. Csak így tovább, srácok!" – írta a klub hivatalos X-oldala.

Carola-híd, Drezda, omlás, Bundesliga
A drezdai Carola-híd összeomlásán viccelődött az Union Berlin Bundesliga-csapata
Fotó: X

Nagy felháborodást okozott az Union Berlin Bundesliga-csapatának posztja

Drezda (és nem mellesleg Lipcse) Szászország tartományban találhatóak, így a hasonlat egyértelmű utalás volt arra az ezen a héten bekövetkezett katasztrófára, miszerint a drezdai Carola-híd nagyobb része (amelyen a villamosvágány és a gyalogjárda egy része volt) kedden este az Elba folyóba omlott. A Carola-híd Drezda egyik legfontosabb, a II. világháborúban történő összeomlása után 1971-ben újjáépített hídja volt, amelyen villamos, kerékpárosok, gyalogosok és autók közlekedtek, és amelyet éppen a közeljövőben terveztek felújítani.

Ugyan a hídösszeomlásnak nem voltak sérültjei vagy halálos áldozatai, az Union X-bejegyzéséhez számtalan hozzászólás érkezett, miszerint felháborító és túlzottan provokatív volt ez a hasonlat. A csapat később reagált a hivatalos közösségi oldalán, az újabb posztban bocsánatot kértek és leírták, természetesen örülnek, hogy senki nem sérült meg a balesetben.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!