Vágólapra másolva!
A német másodosztályban szereplő Karlsruhe hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Schalke ellen. Mind a két találatot az egykori újpesti kedvenc, Budu Zivzivadze szerezte.

A 30 éves grúz válogatott labdarúgó mindkét félidőben egy-egy gólt lőtt, aztán a 78. percben le is cserélte a hazaiak vezetőedzője, hogy pihentesse a támadót. 

Zivzivadze korábban Magyarországon is megfordult, 2020-2023 között a MOL Fehérvár focistája volt, és ez idő alatt a negyedik kerületben is játszott, kölcsönben. Erre az időszakára valószínűleg jó szájízzel emlékszik vissza, mert 12 mérkőzés alatt 11-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Karlsruher SC - FC Schalke 04
A grúz támadó (jobb oldalon) remek formában játszik Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/

A grúz csatár a 2024/2025-ös idényben remek formában futballozik, eddig a bajnokságban öt meccsen hat gólt szerzett és mellette egy asszisztot is kiosztott a csapattársának.

A Karlsruhe ezzel a győzelmével öt fordulót követően 13 megszerzett ponttal (négy siker és egy döntetlen) áll a Bundesliga 2. tabellájának élén. Az együttes az öt találkozó alatt tíz gólt lőtt, mellette ötöt kapott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!