Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Philadelphia Union kiütéssel győzött magyar idő szerint csütörtökön hajnalban. Gazdag Dániel góllal zárult hozzá a sikerhez, majd sárga lapot kapott, amely eltiltást von maga után a következő bajnokira.

Az MLS legutóbbi játéknapján a Philadelphia Union a Keleti Főcsoport tabelláján előtte található New York City otthonában lépett pályára. Gazdag Dániel a vendégeknél kezdőként szerepelt, és a 90. percben cserélte le őt az edzője. A magyar válogatott focista a 32. percben volt eredményes: egy beadás után csapattársa fejese középre szállt, a hazai Matthew Freese kapus azonban a kezéből kiejtette a labdát, éppen Gazdag lába elé, aki közelről az üres kapuba lőtt. Ezzel a góllal már 3-0-ra vezetett a Philadelphia, amely végül 5-1-re nyert, így öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a főcsoportja 9., osztályozót érő helyén áll. Gazdag ugyanakkor kénytelen kihagyni a következő, DC United elleni bajnokit, mert a 42. percben megkapta a szezonbeli ötödik sárga lapját, ami automatikus egymeccses eltiltást von maga után.

Gazdag Dániel, Philadelphia Union, MLS
Gazdag Dániel góllal segítette győzelemhez a Philadelphia Uniont az MLS-ben
Fotó: NurPhoto via AFP / Bastiaan Slabbers / NurPhoto

Gazdag Dániel mellett Sallói Dániel győztes csapat tagja volt az MLS-ben

A liga másik magyar légiósa, Sallói Dániel csereként beállva fél órát játszott, és egy gólpasszt adott a Sporting Kansas Cityben, amely odahaza győzte le 4-1-re a Colorado Rapids együttesét. Az SKC a győzelmével megőrizte az esélyt, hogy bejusson az MLS rájátszásába.

Gazdag Dániel gólja a lenti videón 2:20-tól megtekinthető.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!