Vágólapra másolva!
A Manchester United korábbi futballistájának, a Dél-Koreában légióskodó Jesse Lingardnak meggyűlt a baja a helyi rendőrséggel, miután kétszer is közlekedési szabályt szegett.

A 31 éves játékos melegítőt és baseball sapkát viselve rollerrel közlekedett az utcán az ázsiai országban, azonban nem volt nála a kétkerekű járműhöz szükséges jogosítvány, valamint bukósisakot sem vett fel. A szöuli rendőrség e két szabály megszegése miatt valamivel több mint 100 fontnyi pénzbírsággal büntette meg a futballistát, akinek fogalma sem volt arról, hogy Dél-Koreában jogosítvány szükséges ahhoz, hogy elektromos rollerrel közlekedjen.

Olyan pletykák is megjelentek, miszerint Lingard ittasan vezette a rollert, de ez végül nem bizonyosodott be. A Manchester United korábbi játékosa az Instagram-oldalán kért elnézést és a követőit is felszólította, hogy tartsák be a KRESZ-t.

Nem tudtam, hogy kötelező a sisakviselés és a jogosítvány. Angliában és Európában egyszerűen felszállhatsz egy e-robogóra és minden további nélkül használhatod. 

Aki Dél-Koreába látogat, ellenőrizze a szabályokat. Veszélyes lehet. Mindenki számára a biztonság az első. Nyilvánvalóan nem teszek ilyet még egyszer" - írta posztjában Lingard.

A 32-szeres angol válogatott játékos a Manchester Unitedben nevelkedett, a felnőttcsapatnak is évekig a tagja vot, de sosem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ezért többször is kölcsönbe került más angol klubokhoz. 2024 februárja óta az FC Szöul játékosa, a dél-koreai csapatban eddig 18 meccsen 4 gólt szerzett. 

Az angol középpályást tavaly 57 ezer fontra büntették a hazájában, valamint 18 hónapra elvettek a jogosítványát, miután elismerte, hogy ittasan vezette a 200 ezer fontos Lamborghinijét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!