Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros az Európa-liga főtáblájára jutás után három nappal hazai pályán legyőzte a szívósan játszó újonc Nyíregyháza Spartacust. A Fradi újonca góllal mutatkozott be, ahogy Varga Barnabás is betalált. A Nyíregyháza pedig elmondhatja magáról, hogy első csapatként tudta bevenni a Fradi kapuját a bajnoki idényben.

Egy rendkívül kemény 120 perc és egy idegőrlő tizenegyespárbaj megnyerése után, immár Európa-liga főtáblásként léphetett pályára a Ferencváros a Groupama Arénában, ahol az újonc Nyíregyházát fogadta a címvédő. Hogy milyen lehetőségei vannak a címvédőnek, azt jól mutatja, hogy Pascal Jansen 9 helyen tudott változtatni a Banja Luka ellen pályára futó kezdő tizenegyen. A boszniai csapatból csak Dibusz Dénes és Habib Maiga maradt a kezdőben.

A dán Stefan Gartenmann először lép pályára a Fradi-mezében, és ismét ott volt a kezdőben a június Eb-n súlyos sérülést szenvedő válogatott csatár, Varga Barnabás is.

A Spartacus kezdőjében is volt meglepetés, ugyanis 

Tímár Krisztián a kezdőbe jelölte a ma, azaz vasárnap délelőtt bejelentett Aboubakar Keitát,

 aki érdekes módon az idényben már másodszor léphet pályára a Ferencváros ellen, miután az Újpest színeiben augusztus 17-én egyszer már megtette ezt.

Első félidő

Nem állíthatjuk, hogy nagy tempóban indult volna a mérkőzés. A Ferencváros ugyan mezőnyfölényben játszott, de ez nem mutatkozott meg helyzetekben, miközben a Spartacus kétszer-háromszor eljutott a címvédő tizenhatosára, de Dibusznak adtak munkát. Az első komoly lehetőség a 17. percben adódott a Fradi előtt, amikor Nagy Barnabás lökte fel Gruber Zsombort a vendégek kapujától 17 méterre, de Kady tekerésébe Alaxai jól tette bele a fejét. Viszont ezzel nem mentette meg a góltól a Sparit: ugyanis a szögletből Maiga csúsztatása után a hosszú oldalon érkező Gartenmann fejelte a labdát közelről a kapuba (1-0).

A gól után visszaesett a tempó, de, ha Gruber nem maga akart volna gólt rúgni, és inkább passzol, akkor akár Varga Barnabás vagy Kristoffer Zachariassen is gólt rúghatott volna. A 31. percben Alaxai kapott sárgát, miután lekönyökölte Vargát, percekkel később Kovácsréti is kapott egyet, miután irgalmatlanul letarolta Raul Gustavót.

Közben a nyíregyházi szurkolók a legnagyobb ellenfél Debrecent szidták: "Debreceni vasutas, a f.omat szopogasd" - kiabálták.

A 37. percben először kellett igazán nagyot védenie, amikor Kovácsréti bal alsóba tartó tekerését tenyerelte ki szép mozdulattal, majd Eppel Márton kapáslövését is biztos kézzel fogta.

Második félidő

Az 52. percben a vendégeké volt az első nagy helyzet, Kovácsréti fejelhetett középről, és Dibusznak még úgy is bravúrra volt szüksége a hárításhoz, hogy középre ment a labda. A Fradi válasz sem késett, Zachariassen pazar ütemű beadása csak egy picivel ment Varga mögé, aki még így is megpróbálta azt kapura pörgetni.

Az 58. percben nagy lépést tett a Fradi az újabb győzelem felé, miután Zachariassen fejese után Alaxai kitárt karjában akadt el a labda. A jogos büntetőt Varga Barnabás magabiztosan értékesítette (2-0).

Fradi, Európa-liga, Borac Banja Luka, Ferencváros, selejtező, playoff, Varga Barnabás, Adama Traoré
Varga Barnabás (balra) magabiztosan lőtte be a büntetőt, majd rögtön váltotta őt Adama Traoré (középen)
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

A 65. percben aztán olyan történt, amilyet még nem láttunk ebben a bajnokságban: Maiga eladott labdája után Beke Péter ugratta ki Kovácsrétit, a Spari támadója pedig estében a jobb alsóba lőtt, azaz 335 perc után kapott először gólt a Fradi az idei bajnoki kiírásban (2-1).

A vendégek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk a mélyen tudása alatt focizó Fradi ellen, és az utolsó negyedórában többet is volt náluk a labda. Miközben Bese Balázsnak semmi dolga nem akadt, addig Dibusz szépen volt foglalkoztatva. 

A 88. percben Pinte lövését például óriási bravúrral védte a válogatott kapus.

A hangos nyíregyházi szurkolás és hazai fütyülés közben egy tökéletesen kijátszott akció végén a 92. percben Zachariassen belsőzött az ötösről a rövid felső sarok fölé.

A Ferencváros 4 meccs után is hibátlan az NB I-ben, és jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát az egy meccsel többet játszó Puskás Akadémia előtt. A Nyíregyháza kemény meccsre késztette a Fradit, a látottak alapján nem a kiesés ellen harcolnak majd.

Eredmény, NB I, 6. forduló:
Ferencváros - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)
Groupama Aréna, v.: Csonka B.
gól: Gartenmann 18., Varga B. 59. (11-esből), ill. Kovácsréti 65.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!