Vágólapra másolva!
A Balogh Botonddal felálló Parma 2-0-s vezetésről 3-2-re kikapott a vendég Udinesétől az olasz labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának hétfői mérkőzésén. A friuli csapat ezzel átvette a vezetést a tabellán.

A magyar válogatott védőt kezdőként bevető hazaiak Enrico Del Prato második és a francia Ange-Yoan Bonny 43. percben szerzett találatával a szünetben kétgólos előnyben voltak, de az udineiek Lorenzo Lucca egy, valamint a francia Florian Thauvin két góljával fordítottak és elvitték mindhárom pontot. 

Balogh Botond (balra) remekül megállja a helyét a Serie A-ban is
Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP

A hazaiak ráadásul tíz emberrel fejezték be a találkozót, miután a csereként beállt belga Mandela Kéitát a 73. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető. Baloghot a 88. percben cserélték le. 

Az újonc Parmának egy-egy győzelem és döntetlen mellett ez volt a második veresége, s jelenleg 12. helyen áll a Serie A-ban, míg a tízpontos Udinese az első helyre lépett előre, ráadásul most már egyedül áll a tabella élén, miután az Inter, a Juventus és a Torino is csak döntetlent játszott a hétvégén. Arra, hogy az Udinese egyedül vezesse a bajnokságot, utoljára a 2011-12-es idény 7. fordulója után volt példa.

A forduló utolsó meccsén a Lazio hazai pályán 2-1-re legyőzte a Hellas Veronát úgy, hogy a végeredmény már a 20. percre kialakult.

Serie A, 4. forduló: 
Parma-Udinese 2-3 (2-0)  
SS Lazio-Verona 2-1 (2-1)
vasárnap játszották: 
Genoa-AS Roma 1-1 (0-1) 
Atalanta-Fiorentina 3-2 (3-2) 
Torino-Lecce 0-0 
Cagliari-SSC Napoli 0-4 (0-1) 
Monza-Internazionale 1-1 (0-0) 
szombaton játszották: 
AC Milan-Venezia 4-0 (4-0) 
Como-Bologna 2-2 (1-0) 
Empoli-Juventus 0-0

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!