Vágólapra másolva!
Szombat este a magyar válogatott is megkezdi szereplését a Nemzetek Ligája idei kiírásában. A mieink első ellenfele Németország lesz, a meccs helyszíne pedig a némileg rendhagyó, de a nyári Eb-n már bizonyító stadion.

Kissé fura ezt leírni, de hiába lép pályára a német válogatott Düsseldorfban, most mintha mégsem ez lenne a legnagyobb esemény a városban. A 220 ezres városban ugyanis éppen most rendezik - a helyiek szerint legalábbis - a világ legnagyobb lakóautó- és lakóbusz-kiállítását, ami ezrek zarándokolnak el naponta az esti meccs helyszínéül szolgáló stadion melletti vásárvárosba, írja a Bors helyszínen tartózkodó tudósítója. Innen indul egyébként a szokásos magyar szurkolói vonulás is.

A 2005-ben felújított 45 ezer férőhelyes Merkur-Spiel Aréna főszerepet játszott a nyári foci-Eb-n, összesen öt meccset rendeztek itt: játszottak itt a későbbi Európa-bajnok spanyolok, akik Albániát győzték le, de például az egyenes kieséses szakaszban ide jelölték ki a Franciaország-Belgium nyolcad-, s az Anglia-Svájc negyeddöntőt is. 

Érdekesség, hogy a metróval könnyen megközelíthető - itt van az egyik vonal végállomása - aréna jelenleg egy másodosztályú csapat otthona, miután a Bundesligából 2020-ban kiesett Fortuna Düsseldorf azóta sem tudott visszajutni.

Ugyancsak érdekesség, hogy a 21. században ez lesz a hatodik német-magyar meccs és mindegyiket más városban rendezték.

Németország-Magyarország meccsek a 21. században:

2004, Kaiserslautern, Németország-Magyarország 0-2
2016, Gelsenkirchen, Németország-Magyarország 2-0
2021, München, Németország-Magyarország 2-2
2022, Lipcse, Németország-Magyarország 0-1
2024, Stuttgart, Németország-Magyarország 2-0
2024, Düsseldorf, Németország-Magyarország ?

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!