Vágólapra másolva!
Csütörtökön a lengyelországi Varsóban kezdődik az EMF Bajnokok Ligája, ahová a kontinens legjobb kispályás csapatai kvalifikálták magukat, köztük az NB1.hu Minifutball Extraligát megnyerő Chicago.

A négy állomásból és egy országos döntőből álló 2024-es minifutball magyar bajnokság, az NB1.hu Minifutball Extraliga győztese a Chicago lett, amely így jogott szerzett a BL-indulásra.

Chicago, minifoci
A Chicago képviseli Magyarországot a varsói BL-ben
Fotó: Vaszkó Viktor/OMFSZ

Éremért utazott a Chicago a varsói BL-re

A klubot egyébként 30 éve alapították, amely négy-öt évvel ezelőtt alakult újjá, mivel a korábbi játékosok kiöregedtek. A fiatalok pedig meghozták az újabb sikereker, a csapat már tavaly is ott volt a Final4-ban, akkor még nem sikerült a bravúr, idén azonban már sikerült feljutni a csúcsra itthon.

A Chicago Varsóban is szeretne bizonyítani Európa legjobb kispályás klubjai között, a budapesti csapat ráadásul a korábban a Dinamo Kijevben is megfordult Farkas Balázzsal erősített a megmérettetésre.

A korábbi nagypályás magyar válogatott focista pályafutása során sok csapatban megfordult - többek között a Vidi, MTK, vagy éppen a DVSC -, volt, amikor többek közt a Manchester United is felfigyelt rá, de sajnos többször is sérüléssel bajlódott. A 36 éves játékos Varsóban a rutinjával sokat segíthet majd a Chicagónak.

Varsóban 22 ország 28 csapata vesz részt, a magyar bajnok az angol- az osztrák és a szerb bajnokkal, az FC Lionssal, a FC International Kickerssel és a belgrádi Veliborral mérkőzik meg az 'A' csoportban, a találkozókat élőben lehet nézni az EMF YouTube csatornáján.

"Óriási élmény lesz itt játszani. Nagyon nagy szó, hogy mi fogjuk képviselni Magyarországot. Reméljük, hogy a csapatunk egységes lesz és méltóképpen fogjuk képviselni a hazánkat. Minden tornára úgy menjünk, hogy fontos a jó szereplés, most is szeretnénk minimum egy érmet hazahozni"

 - mondta Kovács István, a Chicago csapatvezetője.

A Chicago csoportmérkőzései:
09.05. - 13.00: Chicago - FC Lions (angol)
09.05. - 20.00: Chicago - FC International Kickers (osztrák)
09.06. - 15.00: Chicago - Velibor Belgrade (szerb)

A Bajnokok Ligája teljes menetrendje ide kattintva érhető el.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!