Vágólapra másolva!
A Bayern München három labdarúgója nélkül kezdte meg a felkészülést a szombati, magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre a német válogatott.

Julian Nagelsmann szövetségi kapitány kedden délelőtt vezényelte le az első edzést csapatának, melyben Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic és a hétfőn kinevezett csapatkapitány, Joshua Kimmich csak a bemelegítésnél volt jelen Herzogenaurachban.

Soccer - Training national team, német fociválogatott, Julian Nagelsmann
Mér készülnek a németek a magyarok elleni NL-meccsre
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/03 September 2024, Bavaria, Herzogenaurach: Soccer, national team, Germany, Nations League, before the games against Hungary and the Netherlands, training, national coach Julian Nagelsmann leads the training. Photo: Daniel Karmann/dpa (Photo by DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Nagelsmann: Ebben a pár napban tulajdonképpen semmi újat nem csinálunk

A szakvezető azért döntött esetükben a csökkentett terhelés mellett, mert vasárnap este még pályán voltak a Freiburg ellen 2-0-ra megnyert bajnokin - írja az MTI.

Nagelsmann saját bevallása szerint nem tervez komolyabb változtatást a játékrendszerben, és nyári Európa-bajnokságon látottakra kíván építeni.

"Ebben a pár napban tulajdonképpen semmi újat nem csinálunk, inkább rögzíteni akarjuk a sémákat. Az Eb-n már jól mentek ezek az elemek, de a tökéletességhez még hiányzik néhány dolog" 

- fejtette ki a kapitány, akinek a hazaiak számára a negyeddöntőig tartott Eb-hez képest három helyen biztosan változtatnia kell csapatán, mivel Manuel Neuer, Toni Kroos és Ilkay Gündogan is elköszönt a Nationalelftől. Annyi bizonyos, hogy Neuer helyett Marc-André ter Stegen áll majd a gólvonalra, az egyetlen újonc pedig a VfB Stuttgart középpályása, Angelo Stiller lesz.

A németek szombaton Düsseldorfban kezdik meg a magyarok ellen szereplésüket a Nemzetek Ligája A divíziójában, majd három nappal később a hollandok vendégei lesznek Amszterdamban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!