Vágólapra másolva!
Az angol első osztályú labdarúgó bajnokság, azaz a Premier League ötödik fordulójában a Liverpool fogadta hazai pályán a Bournemouth együttesét. Szoboszlaiék lényegében minden fontos kérdést eldöntöttek az első félidőben, hiszen 3-0-s előnyben mehettek el a szünetre. A végeredmény óriási Liverpool mezőnyfölény után végül az első 45 perc után kialakult 3-0 lett.

A vendégek kezdték jobban a meccset, a 4. percben egy jó beadásra Semenyo érkezett és közelről becsúszva lőtte a kapuba, de ha csak egy kicsivel is, mint a VAR-vizsgálat után kiderült, lesen volt, így maradt a 0-0. Ezután magához tért a Liverpool és egyik akciót követte a másik, sőt, a 13. percben Szalah révén komoly gólszerzési lehetőség is adódott a csapat előtt, azonban Kepa remekül védte az egyiptomi lövését szögletre. 

A 20. percben aztán megint szinte a semmiből jött a Bournemouth és Semanya, aki ezúttal nem volt lesen, de közeli próbálkozását szögletre mentette a hazai kapus. Ezután már nem sok vizet zavart a vendég klub az első félidőben, viszont a hazaiak belekezdtek a gólgyártásba. 

Luis Días a 26. perc végén Konaté zseniális passza után Kepa elől halászta el a labdát (nagyon rosszul jött ki a kapus), majd lőtte be a mérkőzés első, saját maga negyedik gólját, ezzel 1-0-ra módosítva az eredményt.

 ITT lehet megnézni a gólt.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Liverpool's Colombian midfielder #07 Luis Diaz (R) celebrates after scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, northwest England, on September 21, 2024.

Días aztán gyorsan duplázott, két perccel később a vendégek rövidzárlatát kihasználva Alexander-Arnold remek átadása után Kepa lábai között szerezte öt forduló alatt ötödik gólját, ezzel 2-0 lett alig félóra után. ITT lehet látni a gólt.

Bántóan sok idő ismét nem telt el két liverpooli találat között, a 37. perc végén egy saját térfélről indult akció befejezésénél Darwin Nunes egy fantasztikus csavarásból szerezte meg a meccs 3. gólját

Az első 45 perc abszolút liverpooli dominanciát hozott, futószalagon gyártott lehetőségekkel és sima, 3-0-s előnnyel.

A második félidő elején, az 54. percben a vendégeknél ismét Semenyo villant meg, közép távoli lövését azonban könnyen hárította Kelleher. A másik oldalon öt perccel később Szalah előtt volt ajtó-ablak helyzet, a kapus már verve volt, azonban a Bournemouth játékosa a gólvonalról menteni tudott, plusz pont a lövésre fogyott el az erő a csatárból.

Fotó: AFP / AFP or licensors/Liverpool's Scottish defender #26 Andrew Robertson challenges Bournemouth's Ghanaian striker #24 Antoine Semenyo during the English Premier League football match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, northwest England, on September 21, 2024.

Összességében a Liverpool a második 45 percben már nem helyezett akkora nyomást a vendégekre, mint tette azt az első félidőben, ugyanakkor arra is figyeltek a hazaiak, hogy ne tudjon háromgólos különbségről a vendég együttes felállni. Ehhez egyébként a legközelebb a 83. percben volt a Bournemouth, amikor egy szögletet követően a keresztlécet találták telibe. Gól azonban már nem született a mérkőzésen, így maradt a 3-0 a Liverpoolnak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!