Vágólapra másolva!
Legkésőbb a 2026-os világbajnokságot követően biztosan távozik a posztjáról a norvég labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Stale Solbakken.

A játékosként 58-szoros norvég válogatott Stale Solbakken 2020 decemberében vette át a hazája nemzeti együttesének irányítását, miután többek között a német 1. FC Köln, a dán FC Köbenhavn és az angol Wolverhampton Wanderers csapatainál is edzősködött. Az 56 éves szövetségi kapitány a Nemzetek Ligája-meccsek megkezdése előtt tett bejelentést a jövőjéről.

Stale Solbakken, szövetségi kapitány, norvég válogatott, fociválogatott, Erling Haaland
Stale Solbakken, a norvég fociválogatott szövetségi kapitánya, és Erling Haaland (jobbra)
Fotó: Javad Parsa / NTB / AFP

Norvégia szombaton Kazahsztán otthonában kezdi meg a szereplést a Nemzetek Ligájában, a sorozat B divíziójának 3-as csoportjában még Ausztria és Szlovénia szerepel. Jövőre a 2026-os világbajnokság selejtezőire kerül sor, Solbakken pedig hétfőn kijelentette, hogy 

amennyiben a norvégok nem jutnak ki az észak-amerikai vb-re, úgy már a selejtezők végeztével, egyéb esetben (legkésőbb) a 2026-os foci-vb végeztével távozik a posztjáról.

Solbakken irányításával a katari vb-ről és a németországi Európa-bajnokságról is lemaradó norvég válogatott eddig 36 mérkőzésen 18 győzelmet aratott, emellett 8 döntetlent és 10 vereséget ért el.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!