Vágólapra másolva!
Emlékezetes meccset hozott a dél-amerikai vb-selejtezők nyolcadik fordulójában rendezett Chile-Bolívia összecsapás. A legtöbbet minden bizonnyal Eduardo Vargas góljáról fognak beszélni.

A tízcsapatos dél-amerikai selejtezőcsoportban szégyen szemre csak a kilencedik helyen álló Chile az őt egy ponttal megelőző Bolíviát fogadta kedden Santiagóban. A meccsen a vendégek szereztek vezetést a 13. percben Argaranaz góljával, amitől a chileiek végképp frusztráltak lettek. Hogy mennyire, azt jól mutatja az egyenlítő góljuk. A 39. percben egy haza passzolt labda után a vendégek kapusa rosszul lépett, aláfordult a bokája, és fájdalmasan kiabálva összeesett a tizenhatoson kívül. Eduardo Vargas lecsapott a labdára, a gólvonalig vezette, majd ott még egy hatalmasat belebikázott.

Persze rögtön hatalmas lökdösődés alakult ki a pályán, Vargas pedig csak mondta a magáét, nyilván arra hivatkozva, hogy nem egyszer láttunk már olyat, hogy egy súlyosnak tűnő sérülés után felpattan a kapus, de a befejezés akkor sem volt szép.

Lampe kapust mindenesetre hordágyon vitték le, de talán még a pályáról sem értek le vele, amikor Miguelito ismét vezetést szerzett Bolíviának. Miután az eredmény már nem változott, ami két tekintetben is történelmi győzelmet jelentett a vendégeknek: egyrészt még soha nem tudtak győzni Chilében, másrészt 1993, azaz 31 év után nyertek ismét vb-selejtezőt idegenben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!