Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Barcelona Robert Lewandowski mesterhármasával győzött az Alavés otthonában.

A százszázalékos mérlegét és a veretlenségét a múlt héten elveszítő Barcelona kapujában ezúttal is Iñaki Peña állt, Yaakobishvili Áron pedig a kispadon kapott helyet, a frissen igazolt Wojciech Szczesny ugyanis egyelőre nem volt a keretben. Az Alavés elleni spanyol bajnoki első félidejében azonban szinte végig a másik kapu előtt voltak történések. Az első percekben még bosszankodhattak a katalánok, Ferrán Torrest ugyanis sérülés miatt le kellett cserélnie Hansi Flicknek, ezután viszont beindult a Robert Lewandowski-show. A lengyel válogatott focista a 7. percben fejesből, a 22. percben jobb lábbal, a 32. percben pedig szintén közelről, jobbal volt eredményes. Ezzel a mesterhármassal bő fél óra alatt eldöntötte a meccset a Barcelona.

Robert Lewandowski, Barcelona
Robert Lewandowski mesterhármasával győzött a Barcelona
Fotó: Cesar Manso / AFP

Robert Lewandowski a harmadik mesterhármasát szerezte a Barcelona játékosaként

A bajnokságban már 10 gólnál járó Lewandowski a 2022-es, Plzen elleni BL-meccs és az idén áprilisi, Valencia elleni bajnoki után a harmadik mesterhármasát érte el a Barcelona színeiben. A lengyel csatár egyben La Liga történetének negyedik (a kezdő sípszótól számítva) leggyorsabb mesterhármasát szerezte, összességében pedig 

12. alkalommal lőtt három gólt egy topligás bajnokin – az aktív labdarúgók közül ezzel ő áll a kapcsolódó lista élén, megelőzve a 11 mesterhármasnál járó Erling Haalandot.

A második játékrészben már jóval kiegyenlítettebb játék folyt, az Alavés nagyot küzdött a szépítésért, de végül csak érvénytelen gólra futotta a hazaiaknak.

A sikerével a Barcelona visszaállította a hárompontos előnyét a Real Madriddal szemben a spanyol bajnokság tabellájának élén.

La Liga, 9. forduló

Deportivo Alavés – FC Barcelona 0-3 (0-3)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!