Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokságban szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a nyáron visszavonult lengyel kapust, Wojciech Szczesnyt.

A spanyol sajtó már napok óta tényként kezelte a hírt, miszerint a 34 éves lengyel veszi át a súlyos térdsérülést szenvedő Marc-André ter Stegen helyét a kapuban. A katalán klub azért is keresett rövid távú megoldást a német pótlására, mert Hansi Flick vezetőedző állítólag nem elégedett Inaki Penával, így minden bizonnyal a 2025 nyaráig aláíró rutinos kapust a kezdőcsapatba szerződtette a spanyol bajnokság listavezetője.

Szczesny visszatért, folytatja profi pályafutását

A 84-szeres lengyel válogatott kapus hétfőn érkezett meg Barcelonában, s miután átment az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon kedd este már új csapatának stadionjában nézte meg a Young Boys elleni Bajnokok Ligája mérkőzést, ahol autogramokat osztogatott a szurkolóknak és bemutatták az új csapattársainak is.

FC Barcelona v BSC Young Boys - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2
A visszavonult Wojciech Szczesny a Barcelonához igazolt
Fotó: NurPhoto via AFP 

Az Arsenal, a Roma és a Brentford korábbi kapusa nyáron bontott szerződést a Juventusszal, majd augusztusban bejelentette visszavonulását. A spanyol lapok szerit Szczesny a hosszú kihagyás miatt csak az októberi válogatott szünet után mutatkozhat be új csapatában, várhatóan október 20-án a Sevilla ellen, vagy három nappal később a Bayern München elleni BL-rangadón térhet vissza.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!