Vágólapra másolva!
Szombat este kilenc órakor a spanyol bajnokság 11. fordulójában a címvédő Real Madrid a Barcelonát fogadja a szezon első Clásicóján. A találkozó egyik kulcsfigurája a katalán csapat támadója, a brazil válogatott Raphinha lehet, aki Hansi Flick érkezése óta szárnyakat kapott, és már két mesterhármast is lőtt az idei szezonban. Raphinha azonban nem volt mindig közönségkedvenc. A 27 éves játékos a meccs előtt elmondta, hogy az elmúlt két évben többször is megfordult a fejében, hogy távozik a klubtól.

A katalán csapat 2022 nyarán 58 millió eurót fizetett a Leeds Unitednak a brazil válogatott játékosért, Raphinha az első szezonjában 10 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott, az előző idényben pedig 10 találattal és 13 gólpasszal zárt. A brazil játékos nem futballozott rosszul, de gyakran meccsekre képes volt eltűnni, így rengeteg kritikát kapott a szurkolóktól, amik rendkívül megviselték. 

A legrosszabbul az esett neki, hogy a nyári Európa-bajnokság után a Barcelona le akarta igazolni Nico Williamst, az Athletic Bilbao támadóját, a szurkolók pedig 11-es számú (Raphinha mezszáma – a szerk.) Williams mezekkel kezdtek pózolni Barcelonában. 

Sokszor önbizalom hiányos voltam. Van egy olyan csúnya szokásom, hogy erősen kritizálom magam, így ez a nyomás arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson

– mondta Raphinha az ESPN-nek. 

FC Barcelona v Real Valladolid CF - La Liga EA Sports
Raphinha (jobbra) szenzációsan futballozik az idei szezonban
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/Joan Valls

„Látva, hogy a klub el akar adni, hogy a szurkolók azt akarják, hogy elmenjek, megfordul az ember fejében, hogy elmegy, elmegy valahova, ahol nincs nyomás” – tette hozzá a brazil válogatott támadó, aki szenzációsan kezdte az idei szezont. 

Raphinha a most futó idényben 13 meccsen kilenc gólnál és nyolc gólpassznál jár. A bajnokságban a Valladolid, míg a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen lőtt mesterhármast. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!