Vágólapra másolva!
A Bundesliga 6. fordulójában a címvédő Bayer Leverkusen 8 perc után már két góllal vezetett, de az újonc Holsten Kiel pontot tudott menteni. Schäfer András csapata, az Union Berlin bravúros győzelmet aratott, a berlini klub 2-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot.

Xabi Alonso együttese a papírformának megfelelően kezdte a Holsten Kiel elleni bajnokit, Boniface és Hofmann góljaival már a 8. percben 2-0-ra vezetett. Az újonc az első félidő hosszabbításában ugyan szépíteni tudott, de ekkor talán még kevesen gondolták, hogy a meccs nem a címvédő sikerét hozza majd. A vendégcsapat a 69. percben büntetőből kiegyenlített, ezt követően pedig hiába támadt nagy erőkkel a Leverkusen, ezúttal nem tudott a hosszabbításban sem gólt szerezni, így a meccs hatalmas meglepetésre 2-2-es döntetlennel ért véget.

Talán ennél is nagyobb szenzáció történt az Union Berlin-Borussia Dortmund meccsen, amely hazai sikert hozott. 

A Bajnokok Ligájában magabiztosan menetelő BVB már az első félidő végén kétgólos hátrányban volt, a 62. percben pedig Ryerson révén szépített, de egyenlíteni már nem tudott. A hazaiaknál a magyar válogatott Schäfer András is kivette a részét a sikerből, a 25 éves középpályás a 67. percben állt be csereként.

Dárdai Bence - aki ezúttal végig a kispadon ült - csapata, a Wolfsburg 3-1-re nyert a Bochum otthonában, Sallai Roland korábbi klubja, a Freiburg pedig 1-0-ra múlta felül idegenben a Werder Brement.

Bundesliga, 6. forduló: 

Bayer Leverkusen-Holstein Kiel 2-2 (2-1) 

Union Berlin-Borussia Dortmund 2-1 (2-0) 

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 1-3 (0-2) 

Werder Bremen-SC Freiburg 0-1 (0-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!