Vágólapra másolva!
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Dárdai Mártonnal felálló Hertha BSC hazai pályán 3-1-re legyőzte Szabó Levente csapatát, a Braunschweiget. A találkozó 38. percében azonban még az játékos utóbbi örülhetett, ugyanis a vendégcsapat a 25 éves magyar támadó góljával szerzett vezetést.

Az első félidőben a berlini csapat birtokolta többet a labdát, több helyzetet is alakított ki, a 38. percben mégis a Braunschweig szerzett vezetést. Egy gyors kontratámadás végén Fabio Kaufmann ment el a jobb szélen, a középre lőtt labdájára Szabó Levente érkezett, aki 10 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt. 

Eintracht Braunschweig - Hannover 96
Szabó Levente hamarosan meghívót kaphat a válogatottba?
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Szabó Levente nyáron igazolt a Fehérvár csapatától a Braunschweig együtteséhez. A 25 éves magyar támadónak ez volt a 10. meccse a német csapatban, ezeken eddig négy gólt szerzett.

A magyar támadó gólja a linkre kattintva nézhető meg. 

A fordulás után aztán a berlini csapat rögtön emberelőnybe került, miután a Braunschweig kapusa, Lennart Grill egy elképesztő hiba után kiállíttatta magát. Az 52. percben aztán a francia Mickael Cuisance büntetőjével szépített, majd a 72. percben az algériai Ibrahim Maza 11-esével átvette a vezetést a Hertha. A találkozó a 83. percben dőlt el, amikor a csereként beállt Florian Niederlechner is betalált. 

A Hertha ezzel a szezonbeli negyedik győzelmét aratta, és feljött a tabella hatodik helyére. A berlini csapatban Dárdai Márton végigjátszotta a találkozót, míg a testvérét, a szintén magyar válogatott Dárdai Palkót a 76. percben küldte pályára Cristian Fiel vezetőedző. A Braunschweig csapatában Szabó Levente a 73. percig volt a pályán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!