Vágólapra másolva!
Csütörtök este a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur egy rendkívül kiélezett mérkőzésen 2-1-re legyőzte a magyar bajnok Ferencvárost a Groupama Arénában. A találkozó után az Opta Analyst szuperszámítógépe azt kalkulálta ki, hogy az észak-londoni csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje az Európa-ligát.

Az Opta szuperszámítógépe szerint az Európa-liga második fordulóját követően a Tottenham Hotspur a legesélyesebb arra, hogy megnyerje második számú európai kupatrófeát.

A Tottenham az Európa-liga legnagyobb esélyese
Fotó: Csudai Sándor - Origo / Csudai Sándor - Origo

Az azeri Qarabag és a magyar bajnok Ferencváros elleni győzelemmel a Spurs továbbra is százszázalékos, akárcsak az olasz Lazio, a francia Lyon, a román FCSB és a belga RSC Anderlecht.

Amikor az első forduló előtt 10 ezerszer leszimulálták az idei Európa-liga szezont, Ange Postecoglou csapata 8,6%-ában megnyerte a sorozatot. Ez az arány most 15,1%-ra emelkedett, megelőzve a Serie A-ban szereplő Laziót (13,6%) és a Manchester United ellen 3-3-as döntetlent játszó FC Portót (11,5%).

A Lazio a szezon előtti szimulációinak 6,1%-ában nyerte meg az Európa-ligát, de ez a szám most 13,6%-ra emelkedett, miután az olasz csapat győzelmet aratott a Dinamo Kijev, majd a Nice ellen is. 

A szezon előtt az FC Porto volt a favorit, de a norvég Bodø/Glimt ellen elszenvedett idegenbeli vereség, majd a Manchester United elleni döntetlen miatt a portugál csapat visszaesett a harmadik helyre.

Így néz ki az Opta szimulációja az idei El-szezonra
Fotó: theanalyst.com

A spektrum másik végén a török Besiktas áll, amely borzalmasan kezdte az Európa-ligát. A török csapat az Ajax otthonában 4-0-ra kapott ki, majd jött az Eintracht Frankfurt elleni 3-1-es hazai vereség, így a legutóbbi előrejelzések szerint 82,2% az esély arra, hogy már a bajnoki szakaszban búcsúzik a sorozattól a török klub. Ennél rosszabbul csak a lett Rigas FS (84,6%) áll a szimulációban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!