Vágólapra másolva!
Mint ismert, a listavezető FC Barcelona 5-1-re verte a vendég Sevillát a spanyol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A meccs nem csak a kiütéses siker miatt marad sokáig emlékezetes a Barca-szurkolók számára, hanem Gavi játéka miatt is, aki 11 hónap után tért vissza a pályára.

Ami a meccset illeti, a hazai csapatból Robert Lewandowski és Pablo Torre is duplázott, rajtuk kívül Pedri volt még eredményes a katalán együttesből.

FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga EA Sports, Gavi
Gavi 348 nap után lépett újra pályára
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

11 hónap után tért vissza a pályára Gavi

A Barcelona 20 éves sztárja, Gavi tavaly novemberben szenvedett nagyon súlyos sérülést a spanyolok Grúzia elleni Európa-bajnoki selejtezőjén. A 27-szeres válogatott focistát meg kellett műteni, 2023. november 28-án feküdt kés alá Barcelonában.

A középpályás jobb térde sérült, a műtét során pedig a térdszalagokat kellett rögzíteni, miután a seletezőmérkőzés 25. percében egy párharcot követően a földön maradt, és keresztszalag-szakadást szenvedett.

Gavit a Sevilla ellen meccsen csereként, a 83. percben küldte pályára Hansi Flick Pedri helyére. A szurkolók természetesen vastapssal fogadták, mindenki nagyon várta már a visszatérését, amelyre egészen pontosan 348 napot kellett várni.

Gavi a meccs elmondta, hogy "nagyon boldog, hogy ennyi idő után visszatérhetett a csapathoz".

"Sok hónapja álmodom erről a pillanatról. Nagyon hálás vagyok. Nagyon szerencsésnek éreztem magam. Amikor minden szurkoló és csapattárs szeret téged, nagyon szerencsésnek érzed magad"

 - árulta el a fiatal focista, aki a 11 hónapos kihagyásáról elárulta, nagyon nehéz kívülről nézni a meccseket.

"Minden pillanatot élvezni kell, és értékelni kell a dolgokat, ezt tanultam meg. Hiányzott a futball, egész életemben ezt csináltam" - mondta, mielőtt még egyszer köszönetet mondott csapattársainak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!