Vágólapra másolva!
Napvilágot látott egy elemzés, amelyben a Manchester United korábbi edzőjének, Ralf Rangnicknak a névlistája található, ugyanis a német szakember nem akármilyen sztárokat hozott volna a manchesteriekhez. Lássuk, kiket nem igazoltak le a Vörös Ördögöknél.

Rangnick alig egy évet töltött a klubnál, 2021 novemberében vette át az irányítást és 2022. július elején jött Erik ten Hag. Azonban a német szakember regnálása utolsó heteiben arra kérte a vezetőséget, hogy jelentős változásokat hajtsanak végre a keretben, magyarán rengeteg új, minőségi emberre lenne szükség, hogy komolyabb eredményeket érjen el a csapat. 

A legerősebb név talán a Manchester City és a Premier League legeredményesebb támadója, Erling Haaland. A norvég zseni egyik rekordot dönti meg a másik után, a bajnokságban jelenleg hat fordulót követően 10 gólnál jár (egymagában több gólt szerzett a szezonban, mint pár Premier League-klub), és összességében már több mint 100 gólnál jár a City színeiben.

A válogatott játékos a Bajnokok Ligájában sem tud leállni, éppen 42 találatnál jár 41 mérkőzésen. 

Nos, ő lett volna egyik igazolás, akit Rangnick javasolt a vezetőségnek, ehelyett a város másik oldalán, a "kékeknél" kötött ki, akik azóta is köszönik szépen, sorra húzzák be a bajnoki címeket, míg a United csak vergődik a bajnokságban (is). 

Fotó: AFP / AFP or licensors/Liverpool's Colombian midfielder #07 Luis Diaz (R) celebrates after scoring his team's first goal during the English Premier League football match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, northwest England, on September 21, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / 

Szoboszlai Dominik csapattársa, az idei angol bajnoki szezonban hat forduló alatt öt gólnál álló Luis Diaz a Liverpool egyik legféltettebb kincse, nem mellesleg mostanában óriási formában futballozik. Ő is egy név lett volna a német mester kívánság listáján, de végül ő is az egyik nagy riválisnál, a Liverpoolnál kötött ki, nem pedig Manchesterben.

A további nevek is elég meggyőzőek, elég, ha csak a világ egyik legjobb védőjeként számon tartott Josko Gvardiolra gondolunk, aki szintén Manchesterben van, csak épp a másik csapatnál, vagy az idei Európa-bajnokságon a spanyol válogatottat csapatkapitányként kontinens bajnoki címhez segítő Alvaro Moratát is említhetjük.

Álvaro Morata, Rodri, spanyol fociválogatott
Morata és Rodri ellen vizsgálatot indított az UEFA
Fotó: AFP / AFP or licensors/Spain's forward #07 Alvaro Morata rises the trophy next to Spain's midfielder #16 Rodri (R) after winning the UEFA Euro 2024 final football match between Spain and England at the Olympiastadion in Berlin on July 14, 2024. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)

Ezzel szemben, ha az elmúlt két év érkezőit nézzük, akkor erősen vakarhatjuk a fejünket, hogy kit lehetne kiemelni a fenti nevek után, pedig szó szerint több tucat futballistával erősítettek a Manchester Unitednél. Ehhez képest a bajnokságban hat kör után hét ponttal a 13. helyen állnak és az első Európa-liga-összecsapásukon a sokkal gyengébbnek tartott Twente ellen csak egy döntetlenre futotta a csapatnak.

A legfrissebb hírek szerint Erik ten Hagnak ez a hét sorsdöntő lesz, ha a csütörtöki Porto elleni El-meccsen és a vasárnapi Aston Villa elleni bajnokin nem tesz le elfogadható eredményeket az asztalra, akkor befejezheti a manchesteri pályafutását a holland szakember.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!