Vágólapra másolva!
Nem mindennapi történet Dominic Solanke esete, ugyanis a Tottenham Hotspur angol csatára hét év elteltével kapott újra meghívót a nemzeti csapatba.

Dominic Solanke eddig egyszer volt válogatott, még 2017-ben, de most az angolok megbízott szövetségi kapitánya, Lee Carsley számít rá a Görögország és Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken. Solanke még a Liverpool játékosaként volt válogatott, akkor csereként állhatott be a brazilok elleni meccsen.

Dominic Solanke hosszú idő után lehet újra válogatott
Fotó: Darren Staples / AFP

„Dominic egy olyan játékos, akit teljes mértékben ismerek, mivel korábban már dolgoztam vele. Nagyon közel volt ahhoz, hogy bekerüljön a legutóbbi keretbe is, de megsérült. Nagyon jól teljesített a Bournemouth-ban, és most ezt a formát vitte át a Spursbe. Sok nagyon jó tulajdonsága van, amit nagyon kedvelek, és nagyon jó ember is” – mondta róla Carsley.

A nagyobb nevek közül nincs ott az angolok keretében a Manchester United védője, Harry Maguire, a Tottenham játékosa, James Maddison és a Crystal Palace szélsője, Eberechi Eze sem.

Az angolok kerete:

Kapusok: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle United)

Védők: Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), John Stones (Manchester City), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Levi Colwill (Chelsea), Rico Lewis (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City)

Középpályások: Conor Gallagher (Atletico Madrid), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Cole Palmer (Chelsea), Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest), Angel Gomes (Lille), Phil Foden (Manchester City), Jude Bellingham (Real Madrid)

Támadók: Jack Grealish (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern München), Noni Madueke (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa), Dominic Solanke (Tottenham)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!