Vágólapra másolva!
Fontos meccs várt a Zalaegerszeg és a Nyíregyháza csapataira a kiesés elkerülése szempontjából, végül egy izgalmas végjátéknak köszönhetően 1-1-es döntetlen született.

Fontos meccs várt a Zalaegerszeg és a Nyíregyháza csaptára, hiszen utóbbi kettő vereség után fogadta a három vereségből érkező ZTE csapatát, ráadásul mindkét csapatnak nagy szüksége volt a pontokra, hiszen a 9-10. helyen szerénykedtek.

A ZTE jobban kezdett az újonc otthonában, Mim Gergely már a 15. percben megszerezte a vezetést és Márton Gábor csapata újabb gólt is szerezhetett volna, Mim beadása után azonban Croizet nagyon rosszul találta el a labdát.

A hazaiak legnagyobb helyzetére a hosszabbításig kellett várni, amikor Keita érkezett remekül egy szabadrúgás után beívelt labdára, de a közeli lövését hatalmas bravúrral védte Gundel-Takács Bence.

A második félidőben feljavult a hazaiak játéka, Gresó Mátyás távoli lövése után Gundel-Takács a kapufára tudta csak tolni a labdát, de Tímár Krisztián csapatának nem ment igazán a helyzetek megfelelő befejezése, nem is volt kaput eltaláló lövése egészen a 90. percig.

Akkor a vendégek részéről Safronov feleslegesen fejelte ki szinte kapusa kezéből a labdát szögletre, amiből jött az egyenlítés. Nagy Dominiknak fel sem kellett ugrania a beívelés után, úgy tudott a kapuba fejelni. 

A végeredmény 1-1 lett tehát, a hazaiak maradtak a 9., a vendégek a 10. helyen. 

Nyíregyháza Spartacus FC-Zalaegerszegi TE FC 1-1 (0-1)

Nyíregyháza, v: Pintér

gólszerzők: Nagy D. (90.), illetve Mim (15.)

sárga lap: Alaxai (64.), Keresztes (93.), Evangelu (8.), Safronov (36.)

Nyíregyháza: Tóth B. - Baki, Alaxai, Keresztes - Gresó (Pinte, 74.), Keita (Eppel, a szünetben), Toma, Nagy B. (Leon, 74.) - Kovácsréti (Kvekeskiri, 68.), Ramos (Oláh, 85.), Nagy D.

Zalaegerszeg: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelu, Ipalibo, Csóka (Dénes, 77.), Mim (Várkonyi, 78.) - Csonka, Sankovic, Safronov - Croizet (Németh D., 85.), Medgyes (Kiss B., a szünetben)

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!