Vágólapra másolva!
A magyar futsal-válogatott kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a norvégokat szerdán, a sportág első női világbajnokságának Szarajevóban zajló selejtezőtornáján - adta hírül az MTI.

Frank Tamás együttese nem kezdett jól, az első hivatalos mérkőzéseit idén májusban játszó rivális ugyanis 17 perc után már 2-0-ra vezetett. A félidő vége előtt Tagyi Vivien találatával szépítettek a magyarok, akiknek ez lendületet adott a folytatásra, így a második játékrészben Krascsenics Csilla duplájával fordítottak és nyertek. 

A magyar csapat csütörtökön a fehéroroszokkal, szombaton pedig a házigazda bosnyákokkal csap össze. A selejtezőcsoport első helyezettje jut a rájátszásba, ahol másik öt minitorna győztese, valamint kiemeltként Portugália és Spanyolország alkotja majd a mezőnyt. Az elitkörben a nyolc együttest két négyes csoportba sorsolják, ezeknek az első két-két helyezettje biztosítja majd a helyét a Fülöp-szigeteken jövő év november 21. és december 7. között sorra kerülő világbajnokságon. 

Az első női vb-n 16 nemzet vesz részt, mindegyik selejtezőzónából érkeznek majd csapatok. Eddig a házigazda Fülöp-szigetek mellett Új-Zéland szereplése biztos. 

Futsal, női vb-selejtező: Magyarország-Norvégia 3-2 (1-2), a magyar csapat gólszerzői: Tagyi és Krascsenics (2)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!