Vágólapra másolva!
Nem akármilyen napra ébredtünk ma, ugyanis napra pontosan 20 éve, hogy egy Lionel Messi nevű argentin játékos tétmérkőzésen bemutatkozott a katalán sztárcsapatban, az FC Barcelonában.

2004. október 16-án, azaz napra pontosan 20 éve lépett pályára először tétmérkőzésen az akkor 17 éves és 114 napos Lionel Messi a Barcelonában.

Lionel Messi, Barcelona
Lionel Messi Deco helyére ált be csereként 20 évvel ezelőtt
Fotó: X

Lionel Messi 20 éve debütált tétmeccsen a Barcelonában

Érdekesség, hogy 2003. november 16-án egy Porto elleni barátságos mérkőzésen már bemutatkozhatott a katalán sztárklub felnőttcsapatában, de a hivatalos debütálásra egészen az említett napig kellett várnia.

Ekkor Lionel Messi csereként kapott lehetőséget Frank Rijkaard vezetőedzőtől az Espanyol elleni bajnoki 82. percében, az argentin focista Decót váltotta a 35 ezer néző előtt rendezett összecsapáson.

A jelenleg már az Inter Miaimban futballozó Messi nem talált be a szűk tíz perc alatt, de így is voltak olyan megmozdulásai, amelyekből már látszott, hogy nem akárkiről van szó. A többi már történelem, ráadásul nem is akármilyen: a nyolcszoros aranylabdás focista 778 mérkőzésen 672 gólja mellett 303 gólpasszig jutott a Barcelonában.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!