Vágólapra másolva!
Argentína és Brazília is kiütéssel nyerte a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett világbajnoki selejtezőjét. Hazai pályán mindkét sztárcsapat ellenállhatatlan volt, Bolívia és Peru sem tudott komolyabb ellenállást kifejteni. Lionel Messi mesterhármast rúgott előbb csapat kapujába.

Argentína egy Venezuela elleni, botrányos mérkőzésen elért döntetlen után fogadta a 12 csapatos selejtezőcsoportban az interkontinentális selejtezőt jelentő 7. helyen álló Bolíviát, akik tudták, hogy ezek után nem sok jóra számíthatnak Buenos Airesben.

És nem is tévedtek: az argentinok a 19. percben Messi révén szerezték meg a vezetést, majd a félidő lefújása előtt még Lautaro Martínez és Julian Álvarez is betalált. Rögtön a fordulás után Otamendi is lőtt egy gólt, de azt les miatt nem adták meg, a második felnőtt válogatott meccsén először betaláló Thiago Almada gólját viszont igen. A találkozót végül Messi zárta le és tette keretbe: a 84. és a 86. percben is rúgott egy-egy gólt, így alakítva ki a 6-0-s végeredményt. A nyolcszoros aranylabdás három gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, vagyis csak egyetlen gólból nem vette ki a részét. Az argentin szupersztár 846 gólnál jár karrierje során.

A brazilok sem kegyelmeztek

A brazil csapat két fordulóval korábban Paraguay ellen szenvedett kínos vereséget, azóta tart a kozmetikázás, ami nem is halad rosszul. A chilei 2-1-es siker után ezúttal Peru volt az áldozat. Raphinha az első félidő végén és a második elején is betalált büntetőből, majd jött Luiz Henrique, aki előbb adott egy gólpasszt Andreas Pereirának, majd maga is betalált.

Az argentinok 10 forduló után 22 ponttal élen állnak a csoportban megelőzve a 19 pontos Kolumbiát, és az egyaránt 16 pontos Uruguayt és Brazíliát. A csoport első hat helyezettje egyenes ágon jut ki a 2026-os világbajnokságra, míg a hetedik interkontinentális selejtezőt játszhat majd.

Kapcsolódó cikk:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!