Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalosan oldalán számolt be róla, hogy az UEFA fegyelmi eljárást indított a szövetséggel szemben a magyar szurkolók által a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen elkövetett rasszista vétségek miatt.

Az UEFA pénteki tájékoztatása szerint az európai szövetség a magyar szurkolók által elkövetett rasszista vétség miatt sürgősségi eljárásban bírálja el a bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésen történteket. Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés – derült ki az MLSZ közleményéből.

Magyarország-Hollandia, magyar labdarúgó-válogatott, magyar fociválogatott, válogatott labdarúgó-mérkőzés, UEFA Nemzetek Ligája, Puskás Aréna, MagyarországHollandia, 2024.10.11.,
Egyelőre kérdéses, hogy a szurkolók ott lehetnek-e a magyar válogatottal Hollandiában
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Az UEFA jogerős döntéséig az MLSZ-nek nem áll módjában elindítani a jegyértékesítést a november 16-i Hollandia–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés vendégszektoraiba. Az MLSZ erre tekintettel azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóinak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el. A magyar szövetség megerősítette, hogy az UEFA hivatalos értesítését követően azonnal tájékoztatni fogja a közvéleményt a döntésről.

A magyar válogatottat magabiztos játékkal és Szoboszlai Dominik duplájával 2-0-ra nyert idegenben Bosznia-Hercegovina ellen, így Marco Rossi csapatának egy esetleges hollandiai sikerrel jó esélye lenne a csoport második helyének megszerzésére, ami továbbjutást érne.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!