Vágólapra másolva!
Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken 69. mérkőzésén ülhetett a magyar válogatott kispadján, ezzel pedig utolérte az Aranycsapat legendás mesterét, Sebes Gusztávot.

A 2018 júniusában kinevezett szövetségi kapitány ugyanúgy egyetlen ciklus alatt érte el a 69 találkozót, mint Sebes Gusztáv. A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakemberre és csapatára idén további három találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában, legközelebb hétfőn Zenicán csapnak össze a bosnyák válogatottal. A rangsort a szövetségi kapitányi posztot két ciklusban ellátó Baróti Lajos vezeti 117 mérkőzéssel. A top 5-ben Mészöly Kálmán (61) és Bicskei Bertalan (45) neve szerepel még.

Magyarország-Hollandia, magyar labdarúgó-válogatott, magyar fociválogatott, válogatott labdarúgó-mérkőzés, UEFA Nemzetek Ligája, Puskás Aréna, MagyarországHollandia, 2024.10.11.,
Marco Rossi szövetségi kapitány gratulál Szoboszlai Dominiknak a hollandok elleni bravúros pontszerzéshez
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A hollandok elleni bravúros döntetlen azt jelentette, hogy szinte napra pontosan negyven év telt el a hollandok elleni két pontszerzés között. Legutóbb 1984. október 17-én sikerült ellenük nyerni világbajnoki selejtezőn 2-1-re, hazai pályán azt megelőzően pedig 1967-ben vertük a hollandokat.

Az elmúlt 40 évben kilencből kilenc meccset nyertek ellenünk a hollandok a péntek esti döntetlenig.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!