Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken a holland csapattal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A bravúros pontszerzés után a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik értékelte a találkozót és a jövőbe is tekintett.

"Ez volt a lényeg, hogy ne csak mi érezzük így belülről, hanem külső szemlélőként is végre visszajöjjön az a harciasság belénk, ami hiányzott az elmúlt három mérkőzésen. Szerintem ma megmutattuk, hogy képesek vagyunk egymásért küzdeni" – kezdte értékelését az M4 Sportnak adott interjújában Szoboszlai Dominik.

Magyarország-Hollandia, magyar labdarúgó-válogatott, magyar fociválogatott, válogatott labdarúgó-mérkőzés, UEFA Nemzetek Ligája, Puskás Aréna, MagyarországHollandia, 2024.10.11.,
Szoboszlai a védekezésben is kivette a részét a hollandok ellen
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bár a hollandok végig nagy fölényben futballoztak, a 23 éves középpályás szerint a magyar válogatott csapatként megmutatta, hogy mentálisan erős.

Amit mondtam is a többieknek az öltözőben, hogy lehet lesz minőségbeli különbség a pályán, viszont akaratbeli különbség csak a mi javunkra lehet. Szerintem egészen jól átrakta ezt a mondatot a csapat a pályára, és remélem, hogy kívülről is látszódott,

 akár annál a szituációnál, amit elrontottam és elvittem az ötösről a labdát, majd abból jött egy szituáció. Hallani kellett volna ott mindenkinek a hangját a kapuban, hogy milyen mondatok hangoztak el, most nem ismételném meg, de szerintem ott mindenki belerakta volna magát" - mondta a lefújást követően.

Magyarország-Hollandia, magyar labdarúgó-válogatott, magyar fociválogatott, válogatott labdarúgó-mérkőzés, UEFA Nemzetek Ligája, Puskás Aréna, MagyarországHollandia, 2024.10.11.,
Szoboszlai Dominik szerint visszajött az a harciasság, ami hiányzott a válogatottból a szeptemberi NL-meccseken
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A németek elleni düsseldorfi vereséghez képest ezúttal sokkal mélyebben védekezett Marco Rossi csapata, Szoboszlai szerint abból a meccsből levonták a tanulságokat. 

"Azért a németek ellen kimentünk egy az egyben egész pályán, ott kijött a minőségbeli különbség. Realizáltuk, hogy mi nem így játszunk, mi olyan vagyunk, akik tolódnak, harcolnak, de azért megvannak nekünk is a minőségbeli játékosaink, hogy eldöntsék a mérkőzéseket. 

Hitünk és önbizalmunk mindig is volt, lehet, hogy kicsit leépítettük saját magunkat, de amit mi leépítünk, azt utána vissza is akarjuk építeni.

 Jó úton haladunk, a bosnyákok ellen ugyanígy kell folytatni" – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!