Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában a Debrecen 2-0-ra kikapott a Fehérvár otthonában, ezzel Máté Csaba sorozatban az ötödik bajnoki mérkőzését is elveszítette a DVSC kispadján, csapata pedig továbbra is kiesőhelyen áll az NB I-ben.

Nem túlzás azt állítani, hogy az NB I két legrosszabb formában lévő csapata találkozott a Sóstói Stadionban. A Fehérvár és a Debrecen is elveszítette a legutóbbi négy mérkőzését a bajnokságban, utóbbi ráadásul a 11. kieső helyről várhatta a mérkőzést. Talán a Debrecennek volt élet-halál kérdés az összecsapás, ugyanis a klub háza táján óriási fejetlenség van. A Paks elleni 5-0-s hazai vereséget követően a szurkolók levetették a mezt a játékosokkal, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs pedig élő adásban üvöltözött a kapus Megyeri Balázzsal, hogy ne a televíziónak nyilatkozzon, hanem menjen ki a szurkolók elé. 

Ezt követően sokan biztosra vették, hogy vereség után Máté Csabának mennie kell Debrecenből, azonban a szeptember elején kinevezett szakember jövőjét a Fehérvár elleni bajnoki és a mezőkövesdi Magyar Kupa-mérkőzés után értékelik majd – ami virágnyelven annyit jelent, hogy akkor fogják kirúgni, ha ezeken a meccseken nem hozza az eredményeket a Loki. 

A debreceni klub közleményében leírták, hogy a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, azt a vezetők támogatni fogják. Máté Csaba azonban nem élt a vezetőség által ráruházott jogkörével, nem száműzte a gyengén teljesítő játékosokat a második csapathoz, így a DVSC kezdője csak három helyen változott a Paks elleni múlt heti meccshez képest, és Dzsudzsák Balázs is ott volt a pályán. 

A találkozón érezhető volt, hogy egyik csapat sem akar hibázni. Az irammal ugyan nem volt gond, de kockázatot egyik fél sem vállalt. Az első helyzetre egészen a 18. percig kellett várni. Ekkor beívelt labdát a debreceni Jorgo Pëllumbi fejelt ki rossz helyre, az érkező Bedi Bence pedig 17 méterről kapásból visszalőtte a labdát, de a lövése pár centivel elkerülte a kapu jobb oldalát. 

A folytatásban keményen gyűrték egymást a csapatok, a 32. percben pedig a Debrecen szerezhetett volna vezetést. 

Szűcs Tamás ment el a bal oldalon, remekül készítette vissza a labdát Dzsudzsáknak, aki 16 méterről szemben a kapuval lőhetett, de a bal alsóba tartó labdája elkerülte a kaput. 

Felépített támadásból nem alakult ki komoly helyzet, így érezhető volt, hogy egy jó pontrúgás sokat érhet majd. A 36. percben pont egy ilyen után szerzett vezetést a Fehérvár. 

Katona Mátyás jobb oldali szögletére Nejc Gradisar robbant be, és védhetetlen gólt fejelt a debreceni kapuba (1-0). 

Két perccel később növelhette volna az előnyét a Fehérvár. Ezúttal Szabó Bálint tört be a tizenhatoson belülre, 11 méterről megcélozta a jobb alsót, de Megyeri Balázs hatalmas bravúrral leért a lövésre, és ujjheggyel védeni tudott. A második félidőt a Vidi kezdte jobban, a 49. percben pedig növelhette volna az előnyét is. Egy előreívelt labdát Gradisar csúsztatott meg, amivel Katona került helyzetbe, elpöckölte a kivetődő Megyeri mellett, de a labdája pár centivel elkerülte a kaput. 

Három perccel később újabb fehérvári helyzet maradt ki. Gradisar ezúttal Szabó Bálintot ugratta ki, aki nyolc méterről megcélozta a rövid felsőt, de az életerős lövését Megyeri parádésan védeni tudta. 

Az 55. percben azonban a debreceni csapat legjobbjának sem volt ellenszere az újabb bekapott gólra.

 Csongvai Áron szerzett labdát a középpályán majd azonnal kiugratta Gradisart, aki kilépett ziccerben és Megyeri mellett külsővel előtte a labdát a jobb alsó sarokba (2-0). 

A második bekapott gól után Máté Csaba elkeseredetten próbált változtatni, a 63. percben még a csapatkapitány Dzsudzsák Balázst is lecserélte, de nem lett jobb a csapata. 

A Debrecen játékáról minden elmond, hogy a Fehérvár kapusának, a 20 éves Dala Martinnak a 74. percben kellett először védenie. De ekkor is csak Yacouba Silue középre tartó fejesét kellett magához ölelnie. 

A Debrecen teljesen kilátástalanul futballozott, a 83. percben pedig minden reménye elszállt, amikor a sárga lapos Batik Bence felrúgta a ziccerben kilépő Gradisart, a Loki védője pedig megkapta a második sárgáját és mehetett zuhanyozni. A hajárban a Fehérvár már nem szakadt meg az újabb gólért, a Debrecen pedig teljesen tehetetlen volt, így maradt a kétgólos különbség a lefújásig. 

A Fehérvár ezzel megszakította négymeccses vereségsorozatát és feljött a tabella hetedik helyére. A Debrecen sorozatban az ötödik meccsét vesztette el Máté Csaba irányításával és továbbra is a 11. kieső helyen áll az NB I-ben.  

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-0 (1-0)
Sóstói Stadion, 3418 néző
Játékvezető: Bognár T.
Fehérvár: Dala - Simut, Huszti, Serafimov, Spandler, Holender - Katona M. (Kovács M., 85.), Csongvai, Bedi (Kalmár, 89.), Szabó B. (Stefanelli, 66.) - Gradisar (Larsen, 85.)
DVSC: Megyeri - Stojkovic, Batik, Pellumbi (Dreskovic, 84.), Ferenczi (Kocsis D., 71.) - Lagator, Szűcs T. - Szécsi (Kaye, 63.), Dzsudzsák (Szuhodovszki, 63.), Domingues - Bárány (Silue, 71.)
gólszerző: Gradisar (37., 55.)
sárga lap: Gradisar (66.), Kovács M. (90+2.), illetve Ferenczi (45+2.), Batik (63., 83.), Pellumbi (76.), Szuhodovszki (91.)
piros lap: Batik (83.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!