Élő:
Vágólapra másolva!
Vasárnap mutatkozott be a fordulót megelőzően az utolsó helyen álló a Kecskemét kispadján Gera Zoltán. A KTE végül számos érdekességet hozó összecsapáson 3-0-ra kapott ki a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

A játékosként 97-szeres válogatott szakember szerdán váltotta a vezetőedzői pozícióban - a klubot 2023-ban bajnoki ezüstéremig, az előző idényben pedig hatodik helyig vezető - Szabó Istvánt, ezzel első NB I-es megbízatását kapta meg.

Gera Zoltán, Kecskemét
Gera Zoltán a Kecskemét edzőjeként bizonyíthat az NB I-ben
Fotó: Kecskeméti TE/Facebook

Gera előzetesen nem számíthatott könnyű meccsre, kecskemétiek legutóbbi öt meccsüket elveszítették, a felcsúti csapatot pedig mindenki a Fradi egyik legnagyobb ellenfeleként - a Paks mellett - tartja számon.

Őrült első félidő, visszavont büntető és piros lap

Ilyen előzmények után kezdődött el a találkozó, az első percek tapogatozó játékot hoztak, egyik csapat sem mert kockáztatni. A 10. percig kellett várni az első helyzetre, amikor Nagy Zsolt 6 méterről előtte balról a kapu előtt a labdát. Ezt követően is maradt támadásban a PAFC, a KTE inkább csak a védekezésre koncentrált. A 14. percben ismét Nagy került helyzetbe, a 17 méterről leadott lövését védte Varga bravúrral. 

Ezt követően sok veszély nem volt egyik kapu előtt sem, sokat elmonda a meccsról, hogy az első fél órában egyetlen kaput eltaláló lövés volt. Közben a hazai szurkolók a korábbi edzőt, Szabó Istvánt éltették a lelátón. 

A 31. percben a semmiből szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia, Favorov bal oldali beadása után Lamin Collyes fejelt 7 méterről Varga fölött a kapuba. 

A kapott gól megzavarta a Kecskemétet, pillanatokkal később 

Katona becsúszása után ítélt büntetőt Berke - Nissila ellen szabálytalankodott -, amit Nagy Zsolt váltott gólra a 36. percben. 

A magyar válogatott focista sorozatban harmadik meccsén talált be a KTE ellen.

A 41. percben újabb érdekes jelentsor jött: Katona Bálint lövése után Golla ugyanis elvetődve hárított, a labda a lábáról a kezére pattant.  Berke elsőre büntetőt ítélt a pályán és kiállította a felcsúti védőt, majd a VAR segítésgével végül visszavonta mindkét ítéletét. 

A hátralévő időben újabb gól nem esett - az utolsó pillanatokban még Nikitscher ziccerét védte Pécsi -, így kétgólos vendég előnnyel mentek a csapatok a szünetre. 

Kecskeméti TE, PAFC
Magabiztosan vezetett a Puskás Akadémia a félidőben a Kecskemét ellen
Fotó: Kecskeméti TE/Facebook

A szünet után már jobban játszott a KTE

A Kecskemét - amely a szünetben cserélt, Zsótért Pálinkás váltotta - nagy elánnal kezdte a második félidőt. A 49. percben Colley lökte el elég durván Vágót az oldalvonalnál, de megúszta egy sárga lappal az esetet. A hazai csapatot ez sem zavarta meg, és bátran ment előre a szépítő gólért, de az utolsó pillanatokban rendre hiba csúszott a játékba. 

Az 56. percben hatalmas kecskeméti ziccer maradt ki, Zeke bal oldali beadésa után Nagy Krisztán 6 méterről lőtt senkitől sem zavartatva kapu mellé. 

Hiába támadt azonban Gera Zoltán csapata, a 75. percben finn összejaták végén a Puskás Akadémia végleg eldöntötte a három pont sorsát: 

hiába reklamálta Nikitscher a KTE-támadás végén, hogy ellökték, Berke tovább engedte a játékot, jött a vendégek kontrája, amely végén Soisalo passzolt Nissilához, aki 6 méterről a kapuba lőtt. 

A végén a Kecskemét még becsülettel ment előre a széíptésért, de ez sem jött össze, így nem sikerült jól Gera Zoltán bemutatkozása sem az NB I-ben. 

A KTE így már sorozatban hatodik meccsét veszített el, míg a PAFC a sikerével a tabella élére állt. 

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Kecskemét, 2359 néző, v.: Berke
Gólszerzők: Colley (31.), Nagy Zs. (36., büntetőből), Nissila (75.)
sárga lap: Zsótér (16.), Nagy K. (58.), Pálinkás (71.), illetve Szolnoki (18.), Colley (50.)

Kecskeméti TE: Varga B. - Szabó A. (Rjaskó, 68.), Belényesi, Katona L. - Nagy K. (Berki, 83.), Nikitscher, Vágó, Zsótér (Pálinkás, a szünetben), Zeke - Katona B. (Vattay, 83.), Lukács

Puskás Akadémia FC: Pécsi - Maceiras, Golla, Szolnoki (Mondovics, 80.), Stronati - Nissilä (Vékony, 90.), Favorov - Levi (Plsek, 63.), Soisalo, Nagy Zs. - Colley (Duarte, 63.)

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában.  Fogadással kapcsolatos részletek itt!
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!