Vágólapra másolva!
Az MTK 2-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

Az NB I-es mérkőzésen az MTK már 86 másodperc után megszerezte a vezetést Kosznovszky Márk bombagóljával, a fiatal középpályás 20 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot. A folytatásban is inkább a fővárosiak akarata érvényesült, az első félidő hajrájában pedig már kétgólos hátrányban volt a Diósgyőri VTK: egy kontra végén Molnár Rajmund visszahúzta, majd ballal, a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokba lőtt. A Karlo Senticet helyettesítő Artem Odincov kapus csak beleérni tudott a lövésbe. A szünet előtt még egy tizenegyest is megúszott a videózásnak köszönhetően a DVTK, de az MTK így is 2-0-ra vezetett negyvenöt perc után.

MTK, NB I, Molnár Rajmund
Molnár Rajmund szép kontra végén szerezte meg a második MTK-gólt a Diósgyőr elleni NB I-es meccsen
Fotó: mtkbudapest.hu

A fordulás után a DVTK több cserével is próbált új lendületet nyerni, és próbálkoztak is a hazaiak, de Németh Krisztián egy látványos hibáját leszámítva újabb nagy gólhelyzet már egyik oldalon sem akadt, így maradt a vendégek 2-0-s győzelme.

A Diósgyőr az elmúlt hat bajnokiján veretlen maradt, ráadásul ezeken összesen egy gólt kapott, most azonban mindkét sorozat megszakadt. Az MTK egymás után a harmadik bajnokiját nyerte meg, és (átmenetileg) a tabella harmadik helyére lépett előre.

OTP Bank Liga (NB I), 10. forduló:

Diósgyőri VTK – MTK Budapest 0-2 (0-2)
gól: Kosznovszky (2.), Molnár (42.)

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!