Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Nyíregyháza hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Diósgyőrtől.

Noha az elmúlt években többször is megmérkőztek egymással a másodosztályban a csapatok, az NB I-ben több mint kilenc év után rendeztek ismét keleti rangadót. Teljesen megtelt a több mint 8000 férőhelyes Nyíregyházi Városi Stadion, amelyben a Nyíregyháza Spartacus a korábbi két bajnokiján hat gólt szerezve veretlenül vágott neki a Diósgyőr elleni mérkőzésnek. Bogár Gergő játékvezető már a meccs kezdete előtt próbálta enyhíteni a feszültséget, ugyanis különleges módon nem engedte meg, hogy a hazai drukkereket provokálva egy DVTK-mezes szurkoló végezze el az ünnepélyes kezdőrúgást.

DVTK, Gera Dániel, NB I, Diósgyőr
Gera Dániel volt a Diósgyőr hőse a Nyíregyháza elleni NB I-es bajnokin
Fotó: dvtk.eu

Az első negyedórában egyik kapu előtt sem adódott ziccer, így ekkor Gera Dániel némileg váratlanul adott remek labdát Bright Edomwonyinak, a nigériai csatár pedig 11 méterről a léc alá vágta a labdát, megszerezve a vezetést a DVTK-nak. Tímár Krisztián együttese felélénkült a kapott gól után, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Myke Ramos kísérlete után a felsőlécről a gólvonalra pattant a labda, majd a szünet előtt Toma György is kapufát lőtt, Karlo Sentic Nagy Dominik megpattanó lövésénél mutatott be bravúrt, Aboubakar Keita pedig közelről nem találta el a kaput. Ám a hazai mezőnyfölény ellenére a Diósgyőr vezetett az első félidő végén.

A szünet után 20 másodperc alatt gólt szerzett a Diósgyőr a Nyíregyháza elleni bajnokin

Sőt, a fordulás után 20 másodpercen belül növelte az előnyét a DVTK. Egy lövés után Gera Dánielhez pattant vissza a labda, a vendégek játékosa pedig a tizenhatos vonaláról beemelte a labdát a hálóba a kissé kint álló kapus felett. A második gól után nem talált magára olyan könnyedén a Nyíregyháza, a folytatásban jóval kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de a hazaiak előtt így is adódtak szépítési lehetőségek.

Végül azonban több gól már nem született. Ezzel a Spartacus két győzelem után kapott ki, és maradt hetedik; míg a hat bajnoki óta veretlen DVTK már a negyedik az NB I tabelláján.

OTP Bank Liga (NB I), 9. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!