Vágólapra másolva!
A Stuttgart döntetlent játszott a Sparta Prahával kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában, a Brest viszont Salzburgban győzve újabb három ponttal gazdagodott.

Az első fordulóban a címvédő Real Madrid otthonában vereséget szenvedő német csapat a 7. percben a francia Enzo Millot közeli fejesével került előnybe, de a cseh együttes bő félóra elteltével Kaan Kairinen nagyszerű szabadrúgásával egyenlített - derült ki az MTI beszámolójából. Nagy fölényben játszott a második félidőben a Stuttgart, de nem tudta kiharcolni a győzelmet. 

VfB Stuttgart - Sparta Prague
Első pontját szerezte a Stuttgart
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP 

A Salzburg, amely két hete kikapott Prágában, ezúttal otthon maradt alul a Bresttel szemben. Az osztrákok már a 11. percben megszerezhették volna a vezetést, de Baidoo gólját les miatt érvénytelenítették. Az első félidő derekánál aztán a vendégek a szenegáli Abdallah Sima találatával előnybe kerültek, a fordulás után pedig kihasználták a totálisan szétesett osztrák együttes hibáit, és végül 4-0-s sikert arattak. A BL-újonc francia csapat így másodszor is begyűjtötte a három pontot, ráadásul a gólkülönbségét is jelentősen javította. 

A Brest a PSG és a Lyon után mindössze a harmadik francia csapat, amely négy, vagy annál több góllal tudott nyerni a Bajnokok Ligájában.

20241001 FC Salzburg v Stade Brestois 29 - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2
Nagy pofont kapott hazai pályán a Salzburg
Fotó: APA-PictureDesk via AFP

A BL új formátumában ligarendszerű alapszakaszt rendeznek, a 36 csapat egy tabellán szerepel, és valamennyi együttes nyolc mérkőzést játszik. 

Az első nyolc helyezett egyenesen jut a nyolcaddöntőbe, a 9-24. helyezettek oda-visszavágós párharcban küzdenek meg a 16 közé kerülésért, az utolsó 12 alakulat pedig kiesik. 

Eredmények, alapszakasz, 2. forduló: 
VfB Stuttgart (német)-Sparta Praha (cseh) 1-1 (1-1) 
gól: Millot (7.), illetve Kairien (32.) 
Red Bull Salzburg (osztrák)-Brest (francia) 0-4 (0-1)
gól: Sima (24., 70.), Camara (66.), Pereira Lage (75.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!