Vágólapra másolva!
Paul Pogba exkluzív interjút adott az angol Mailnek annak kapcsán, hogy a doppingolásért kiszabott eltiltását végül másfél évre redukálták, így hamarosan visszatérhet a pályára. Pogba elmondása szerint úgy tudta meg az enyhítést, hogy a felesége visszarohant a házban felejtett telefonért, miközben az megcsörrent. Pogba úgy gondolta, majd visszahívja az ügyvédet, de a felesége erősködött, hogy vegye fel.

„Lementem a földszintre, hogy beszéljek vele. Elmondta a hírt, én pedig hallgattam. Mindenki ugrált, annyira boldog volt, de én sokkos állapotban voltam. A boldogság gyorsan elszántsággá változott. A poklok poklát éltük át. Ez a második esélyem, élnem kell vele” – mondta Pogba, aki szerint akkor tudta meg igazán, milyen is az élet, amikor az töltötte. „Paul Pogba - a híres srác - nincs többé. Az emberek kerültek. Régebben meghívtak divathetekre és hasonló eseményekre. A barátaim már nem hívtak annyiszor, mint korábban” – mondta a világbajnok focista, aki szerint teljesen más ember lett az elmúlt hónapokban.

paul pogba
Paul Pogba a lelátóról szurkol a francia válogatottnak az Európa-bajnokságon
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

„Amikor elvesznek valamit, amit szeretsz, rájössz, hogy mennyire szereted és értékeled azt” – mondta Pogba, aki egy edzés előtt húzta fel a cipőjét a Juventus edzőközpontjában, amikor a klub orvosa közölte vele az eltiltásról szóló hírt. „Doppingolással vádolnak? Azonnal elkezdtem gondolkodni, hogy mit ettem, milyen krémet használtam” – elmélkedett a francia játékos, de hamar kiderült, hogy egy Amerikában felírt étrendkiegészítő okozta a bajt.

„Nem hibáztam. Olyan étrendkiegészítőt szedtem, amit egy szakember írt fel. Az volt a hiba, hogy nem ellenőriztem háromszorosan, mi van benne, de ha elmész egy orvoshoz, és azt mondják, hogy ezt naponta kétszer kell szedni, mit teszel?

 Tegnap az emberek azt gondolták, hogy szándékosan tettem ezt, most meg azt mondják, örülünk, hogy újra a pályán látunk. A dolgok változnak” – mondta Pogba, aki a Manchester Unitednél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, miután világrekordot jelentő 89 millió fontért visszatért a Juventustól.

Pogba sokszor volt sérült, majd Ole Gunnar Solskjaer nem a kedvenc helyén játszatta, előtte José Mourinhóval is voltak összetűzései.

„Remekül indult minden, ő volt az egyik oka annak, hogy visszamentem Manchesterbe, ő győzött meg, hogy jöjjek vissza. Nem tudom, miért változott rémálommá, miért veszekedtünk annyit. Nem értettünk egyet, ahogy a menedzserek és a játékosok néha szoktak, de nagyon nagy tiszteletet érzek iránta. Ha holnap találkoznék vele, akkor megölelném, egy nap majd le kell ülnünk együtt és meg kell beszélnünk a dolgot” – mondta Pogba, aki Solskjaer érkezése után szárnyalt, de a szezon után el akart menni.

„Abban az évben, amikor José elment és Ole jött, a legjobb szezonom volt a Unitednél, de az utolsó meccs után azt mondtam Olénak és Ed Woodwardnak, hogy szerintem ez az utolsó évem, és hogy el akarok menni. Akkor 27 éves voltam, a legjobbamat adtam, de nem láttam, hogy a klub felfelé ívelne. A Manchester City és a Liverpool jobb volt nálunk. Ole igent mondott a távozásomra, de Ed megakadályozta. Mentálisan nem voltam ott, aztán jöttek a sérülések” – mondta Pogba, aki ezt követően kezdte el szedni az amerikai készítményeket.

Pogba januárban kezdhet újra edzeni és márciusban kezdheti újra játszani. A legvalószínűbb az, hogy közös megegyezéssel távozik a Juventustól, ugyanis most erről tárgyalnak.

„Vannak céljaim és álmaim. Az álmom mindig is az volt, hogy a válogatottban játszhassak, és ez még mindig a fejemben van. A legfontosabb most az, hogy megmutassam, még mindig képes vagyok egy szinten játszani, minden bele fogok adni” – tette hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!