Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) 18 hónapra csökkentette a francia világbajnok Paul Pogba négyéves eltiltását.

Az olasz Juventus 31 éves középpályását február végén tiltották el négy évre. Pogbától 2023. augusztás 20-án, egy Udinese elleni bajnoki mérkőzés után vettek mintát, amelyről kiderült, hogy egy állóképesség növelésére használt szintetikus tesztoszteront tartalmaz. 

Paul Pogba hamarosan visszatérhet a pályára
Fotó: AFP/Franck Fife

Ezt követően felfüggesztették a francia középpályás játékengedélyét, az illetékes olasz sportbíróság négy évre szóló eltiltással sújtotta Pogbát. Az ítélet kihirdetése után nem sokkal Pogba a közösség oldalán kiadott egy közleményt, amelyben megerősítette, hogy fellebbez a döntés ellen. 

Szomorú és megdöbbent vagyok, összetört a szívem, hogy mindent elvettek tőlem, amit a profi pályafutásom során felépítettem. Amikor megszabadulok a jogi korlátozásoktól, a teljes történet tisztázódni fog, de állítom, hogy sosem vettem be tudatosan vagy szándékosan olyan kiegészítőket, amik sértik a doppingellenes szabályokat”

 – írta Pogba a közösségi oldalán, és hangsúlyozta, hogy fellebbez a Nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt. 

Péntek este lett hivatalos, hogy Nemzetközi Sportdöntőbíróság 18 hónapra csökkentette Pogba eltiltását. A CAS azt is közölte, hogy tavaly szeptember 11-étől számítja a büntetést. 

Ennek értelmében a francia világbajnok játékos januártól újra edzhet a Juventus csapatával, márciustól pedig akár pályára is léphet a torinói alakulatban. 

Pogba 2022-ben ingyen érkezett a Manchester Unitedtől korábbi csapatához, a Juventushoz, ahol viszont egy súlyos térdsérülés miatt jószerével az egész idényt kihagyta, az idei szezonban két meccsen lépett pályára és mindössze 52 percet játszott. A szerződése az olasz sztárcsapatnál 2026 nyaráig szól.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!