Vágólapra másolva!
Benjamin Mendy, a Manchester City korábban szexuális erőszakkal megvádolt focistája elárulta, hogy az általa rendezett szexpartikon ott voltak a klub azon sztárjátékosai is, akik mai napig alapemberek az angol bajnokcsapatban.

Benjamin Mendy 2021 augusztusában lépett utoljára pályára a Manchester Cityben, miután nemi erőszakkal és annak kísérletével vádolták meg több ízben is. A francia focista tavaly novemberben munkaügyi pert indított az angol klub ellen, miután szerinte jogtalanul nem kapta meg a munkabérét 2021 szeptemberétől.

Benjamin Mendyt 2023 nyarán mentettéj fel a vádak alól
Fotó: AFP/Oli Scarff

A francia védő 2023 nyarán távozott a csapattól, miután lejárt a szerződése. A hátvédet végül felmentették a vádak alól, de miután 2021 őszén őrizetbe került, az angolok már nem utalták a fizetését.

A még mindig csak 30 éves játékos 11 millió fontra perelte be az angol csapatot, a meghallgatásán pedig volt csapattársait is befeketítette. 

A Manchester City több játékosa, köztük a klub csapatkapitánya, mindannyian jelen voltak azokon a partikon, amelyeken részt vettem és amelyeknek én voltam a házigazdája. Mindannyian ittunk alkoholt. Mindannyian alkalmi kapcsolatban álltunk nőkkel. Mindannyian megszegtük a koronavírus miatti korlátozásokat. Ez nem menti fel a viselkedésemet, de úgy érzem, hogy nem tisztességes a Manchester City részéről, hogy csak engem emeltek ki”

 – idézi a The Sun a 10-szeres francia válogatott focistát, aki jelen pillanatban a Lorient csapatában futballozik. 

Mendy név szerint nem említette a csapattársait, de az esküdtszék tagjainak átnyújtottak egy listát, amelyen szerepel Rijad Mahrez, Jack Grealish, Kyle Walker, John Stones és Raheem Sterling neve is. Ők mindannyian ott voltak ezeken a partikon az állítólagos incidensek estéin, de egyiküket sem vádolták meg semmivel. 

Kyle Walker, a Manchester City csapatkapitánya
Fotó: AFP/Paul Ellis

„Megerősíthetem, hogy ez igaz. Mindegyik említett játékos részt vett azokon a partikon, amelyek a vádakhoz vezettek” – mondta Benjamin Mendy, akit 2021 augusztusában tartóztattak le, ezt követően pedig a Manchester City befagyasztotta a havi 500 ezer fontos fizetésének az utalását. 

Mendy videón keresztül tett vallomást a manchesteri törvényszék előtt, miután úgy érzi, hogy a klub szerződésszegést követett el. A francia focistának évi 6 millió fontos szerződése volt a Manchester Cityvel, egészen 2023 nyárig. 

2021 szeptemberében a City illetékesei levélben közölték Mendyvel, hogy leállítják a fizetését.

„A klub gondos és aggódó mérlegelés után felfüggesztette a fizetés kifizetését. Ön nem kap további fizetést mindaddig, amíg nem áll képes teljesíteni a munkaszerződésben foglalt kötelezettségeit. Ön jelenleg nem képes a kötelezettségek teljesítésére, mert előzetes letartóztatásban van, és mert az FA felfüggesztette önt a labdarúgással kapcsolatos bármilyen tevékenységtől. Ilyen körülmények között a klubnak már nem kötelessége tovább fizetni” – állt a Manchester City levelében. 

Mendy ezt követően jogtalan fizetésmegvonás miatt keresetet nyújtott be, mondván, a szerződése értelmében a klubnak csak hat hétig volt joga leállítani a fizetését. A francia balhátvéd azt is elmondta, hogy csapattársai közül Bernardo Silva, Raheem Sterling és Rijad Mahrez adtak kölcsön neki, mivel a letartóztatása után nem maradt készpénze. 

A Manchester City tagadja, hogy megszegte volna a munkaügyi törvényt, és azt állítja, hogy Mendy megsértette a szerződését azzal, hogy rossz hírbe hozta a klubot, és olyan viselkedést tanúsított, amely megakadályozta őt a játékban vagy az edzésben.

Benjamin Mendy most a francia Lorient játékosa
Fotó: AFP/Damien Meyer

Mendy azt állítja, hogy a Manchester City akkori labdarúgó-műveleti vezetője, Omar Berrada azt mondta az ügynökének, hogy a klub utólag visszafizeti a fizetését, amint ártatlannak találják, de Berrada ezt nem akarta írásban rögzíteni.

2023 augusztusában, egy hónappal azután, hogy tisztázták, Mendy üzent a City elnökének, Khaldoon Al Mubaraknak, aki azonban nem vett tudomást a francia játékosról.

„A Manchester City azt állítja, hogy azért nem kellett fizetniük nekem, mert az, ami megakadályozott abban, hogy játsszak, edzésre járjak és részt vegyek a találkozókon, az az én saját cselekedeteim eredménye volt. Határozottan tiltakozom. 

Tévesen tartóztattak le olyan bűncselekményekért, amelyeket nem követtem el. Más szóval, ha nem tartóztattak volna le tévesen, akkor játszhattam volna a Manchester Cityben, és teljes mértékben ki lettem volna fizetve. Ez a valóság. A Manchester City egyszer sem kért bocsánatot tőlem, és még csak el sem ismerte, hogy a tetteik miatt kis híján mindent elveszítettem.

 Úgy gondolom, hogy az lenne tisztességes és igazságos, ha kifizetnék nekem azt a bért, amit megkerestem volna, ha nem tartóztatnak le tévesen olyan bűncselekményekért, amelyeket nem követtem el” – mondta Mendy, aki a Citynél eltöltött ideje alatt, 240 mérkőzésből 123-at kihagyott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!