Vágólapra másolva!
Mint ismert, Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 1-0-ra győzött a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában. Szoboszlai Dominik másfél év után tért vissza Lipcsébe, ahol hivatalosan is elbúcsúztatták volna, azonban klubja ezt megtiltotta.

Különös közjátékkal kezdődött a Leipzig-Liverpool focimeccs a Bajnokok Ligájában, amelynek Szoboszlai Dominik volt a főszereplője. 

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Szoboszlai Dominik kölönös közjáték főszereplője volt 
Fotó: Ronny HARTMANN / AFP

Szoboszlai Dominik miatt tiltakozott a Liverpool

A találkozón - melyet Darwin Nunez góljával az angolok nyertek 1-0-ra - egyszerre három magyar volt a pályán. Hazai oldalon Gulácsi Péter és Orbán Willi, míg a vendégeknél Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai tavaly nyáron igazolt Angliába, 

a német klub most szeretett volna tőle hivatalosan is elköszönni, azonban ebből nem lett semmi, elmaradt a magyar középpályás búcsúja

 - szúrta ki a Metropol.

A hírek szerint a kezdés előtt köszöntek volna el Szoboszlai Dominiktól a németek hivatalosan is, a Liverpool azonban ezt megtiltotta.

A Bild szerint ennek az volt az oka, hogy 

nem szerették volna, ha másodpercekkel a meccs előtt összezavarnák játékosuk gondolatait. Szoboszlainak ebbe persze nem volt beleszólása, elfogadta a döntést.

Szoboszlai korábban elmesélte, hogyan történt a váltás 2023 nyarán.

"Nagyon gyorsan született meg a döntés, el sem tudtam köszönni senkitől. Remélem, hogy a meccs után találkozhatok és beszélgethetek egy kicsit a korábbi társakkal, akik egyben a barátaim is" - árulta el a Liverpool magyar játékosa, aki végig a pályán volt a meccsen, ahogy Gulácsi Péter és Willi Orbán is.

Sikerével a Liverpool továbbra is százszázalékos, míg a Leipzig nulla pontos a Bajnokok Ligájában. 

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is.  BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!