Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik csapata, a listavezető Liverpool a nyeretlen Crystal Palace otthonába látogat az angol labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A Pool nem számíthat könnyű meccsre, így látja ezt a csapat edzője, Arne Slot is.

Arne Slot együttese szerdán a Bajnokok Ligájában folytatta remeklését, a magyar válogatott csapatkapitánya gólpasszának is köszönhetően 2-0-ra nyert otthon a Bologna ellen, így százszázalékos a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szoboszlai Dominik, Liverpoolm közösségi média
Szoboszlai Dominikékra újabb fontos meccs vár
Fotó: Paul ELLIS / AFP) 

Szoboszlai Dominikék visszavágnának a Liverpoolnak

A Liverpool a legutóbbi 14 Crystal Palace elleni bajnokiból 11-et megnyert és csak egyet veszített el, igaz, ez utóbbi különösképpen fájó, 

ugyanis az előző idény 33. fordulójában az Anfielden nyert a londoni alakulat, és ekkor került a Manchester City a Vörösök elé a tabellán.

"Korábban már megmutatták, milyen kemény ellenfelek a nagyobb csapatok ellen, mint például a Manchester United és a Chelsea. Most ez a meccs jön, ezért ez a legfontosabb, mosz ez a legfontosabb a számunkra. 

Mi szerda késő este még Bajnokok Ligája mérkőzést játszottunk, és ismét egy olyan csapattal találkozunk, amelynek egy egész hete volt felkészülni. De ez is hozzátartozik egy topcsapatnál végzett munkához, szeretnénk begyűjteni a három pontot"

 - mondta Arne Slot.

Hozzátette, ostoba edző lenne, ha arra panaszkodna, a 12.30 mennyire lehetetlen időpont (mgyar idő szerint 13.30-kor keződik a meccs, - a szerk), hiszen minden nap 12 órakor edzenek.

A Liverpool magyar játékosa eddig egy gólt és két gólpasszt tud felmutatni a szezonban, amelyből még rengeteg meccs van hátra. Pontosan tudja, hogy kemény harc vár rájuk mind a négy sorozatban. Erről is beszélt a klub honlapjának adott interjúban.

"Lesznek olyan időszakok, amikor nehéz lesz, és szerintem még 60 meccs vár ránk" – utalt a Liverpool előtt álló feladatokra, a szezon hosszú és megerőltető hátralévő részére. - Ha kivesszük a Nottingham Forest elleni meccset, akkor ez egy tökéletes kezdés. Vezetjük a bajnokságot is, így kell folytatnunk" – adta ki a jelszó Szoboszlai Dominik.

A Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth egy ugyancsak nyeretlen csapathoz, az előző idény másodosztályú bajnokához, a Leicester Cityhez látogat - írja az MTI.

A címvédő Manchester City a Fulhamet fogadja és sorozatban a 17. győzelmére készül a londoni csapat ellen, az angol élvonal történetében nincs még egy olyan párosítás, amiben az egyik fél ilyen hosszú sikerszériával rendelkezik. Josep Guardiola együttese hazai környezetben az 50. tétmérkőzésén őrizheti meg veretlenségét, s az angol futball történetében a negyedik csapat lehet, amely eléri a félszázas határt, ez eddig a Liverpoolnak (85, 1978 és 1981 között), kétszer a Chelsea-nek (74, 2006-2008; 58, 2004-2006) és a Sunderlandnek (50, 1890-1893) sikerült.

Könnyen elképzelhető, hogy utoljára ül majd a Manchester United kispadján Erik ten Hag: a csapat gyenge szereplése miatt a héten válságülést tartottak az Old Traffordon, és ezt egy Porto elleni 3-3-as döntetlen követte az Európa-ligában.

Premier League, 7. forduló:
szombat:
13.30: Crystal Palace-Liverpool FC 
16.00: Arsenal-Southampton 
16.00: Brentford-Wolverhampton Wanderers 
16.00: Leicester City-Bournemouth 
16.00: Manchester City-Fulham 
16.00: West Ham United-Ipswich Town 
18.30: Everton-Newcastle United

vasárnap:
15.00: Aston Villa-Manchester United 
15.00: Chelsea-Nottingham Forest 
15.00: Brighton-Tottenham Hotspur

A Premier League élmezőnye: A tabella: 1. Liverpool 15 pont, 2. Manchester City 14 pont,  3. Arsenal 14 pont, 4. Chelsea 13 pont

 

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!