Vágólapra másolva!
A West Ham United brazil válogatott játékosát, Lucas Paquetát fogadási csalásban történő részvétel, valamint az ezzel kapcsolatos nyomozás akadályozása miatt örökre eltilthatják a profi labdarúgástól.

A West Ham United 52-szeres brazil válogatott futballistáját azzal vádolja az Angol Labdarúgó Szövetség, hogy a középpályás bizonyos Premier League-meccseken szándékosan kapott sárga lapot. A hírforrások négy érintett találkozóról (Leicester City, Aston Villa, Leeds, Bournemouth) számoltak be, melyek közül hármat még a 2022/2023-as szezonban játszott a West Ham, a negyedik pedig az előző idény nyitómeccse volt. 

A fogadási csalás gyanúja azért erősödött fel, mert a hatóságokat figyelmeztették, hogy számos jelentős fogadást kötöttek Brazíliában arra vonatkozóan, hogy Paqueta sárga lapot kap ezen a négy mérkőzésen. Állítólag a fogadásokat a középpályás szülővárosához, a Rio de Janeiróban található Paqueta Islandhez közeli címeken regisztrált új számlákon kötötték meg. 

Később az is kiderült, hogy 60 ember fogadott Paquetára, miszerint a brazil játékos a négy érintett meccs valamelyikén vagy akár az összes találkozón sárga lapot fog kapni. 

A tétek 7 és 400 font között mozogtak, a maximális nyeremény elérhette a 100 ezer fontos összeget.

Lucas Paquetá
Lucas Paqueta (középen) óriási bajba kerülhet
Fotó: AFP (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)

A legfrissebb hírek szerint a 27 éves sztárfocista ügye még komolyabb fordulatot vehet, mert a brazil futballistát azzal is vádolják, hogy nem működött együtt és akadályozta a nyomozást, 

miután a hatóságok észrevették, hogy kidobta a régi mobiltelefonját. Az Angol Labdarúgó Szövetség 12 hónappal ezelőtt kérte el tőle a készüléket, majd nyolc héttel később visszaadták neki a telefont, miután a nyomozók ellenőrizték a játékos hívásait, üzeneteit és tranzakcióit. A közelmúltban a hatóságok ismét megkérték Paquetát, hogy adja át mobiltelefonját, ekkor derült ki, hogy a West Ham játékosának ez már nincs a birtokában.

A brazil válogatott sztárnak 2025 márciusában lesz jelenése legközelebb a bíróságon, a végleges ítélet pedig a jövő év második felében várható, így Paqueta a mostani szezont befejezheti. Amennyiben bebizonyosodik a futballista bűnössége, annak súlyos következményei lesznek, ugyanis nagy esély van rá, hogy örökre eltiltják a labdarúgástól, és soha többé nem léphet pályára profi futballmérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!