A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A hazájában kokainterjesztés miatt hat év börtönre ítélt Quincy Promes a dubaji hatóságok nem engedték felszállni egy szentpétervári járatra csütörtök délután, és azóta is a közel-keleti város egyik börtönében van.

A dubaji hatóságok nem engedték felszállni egy szentpétervárra tartó repülőgépre Quincy Promest, ehelyett őrizetbe vették és csütörtök délután óta fogva tartják. Az 50-szeres holland válogatott focistát, aki klubcsapatával, a Szpartak Moszkvával volt edzőtáborban a Közel-Keleten, hazájában nem régiben hat év börtönre ítélték kokainterjesztés miatt.

Az orosz források alapján beszámoló holland lap, a De Telegraf ugyanakkor megjegyzi, hogy az eset háttere annyiban nem világos, hogy a holland ügyészség tőlük, nem pedig hivatalos forrásból értesült a letartóztatásról.

Quincy Promes
Quincy Promes többet aligha húzza magár a holland válogatott mezét
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2021 Anadolu Agency

Más források szerint az őrizetbe vételnek nincs köze a hollandiai börtönbüntetéshez, és Promes állítólag már pénteken tovább utazhat Szentpétervárra, ahol szombaton bajnoki rangadóval kezdi az orosz futballidényt a Szpartak Moszkva. Miután Hollandiának nincs kiadatási egyezménye Oroszországgal, Promes addig megúszhatja a börtönt, amíg nem hagyja el az országot. Az Arab Emirátusokkal, amelynek Dubaj is a része viszont nem régen egy korlátozott kiadatási egyezményt írt alá Hollandia, így különösen érdekes, hogy utazhat(ott) gond nélkül be és ki a hat év börtönre ítélt focista.

Promest február elején ítélték hat év börtönbüntetésre, miután bizonyítottnak találtak, hogy 2020 januárjában még az Ajax játékosaként részt vett mintegy 1350 kiló kokain Hollandiába csempészésében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!