Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo csapata, az al-Nasszr az al-Hilal csapata ellen lépett pályára a Szaúdi Királyi Kupa döntőjében, ami végül csak hosszabbítás után, tizenegyesekkel dőlt el.

A semleges helyszínen rendezett meccsen az al-Hilal szerzett vezetést Alekszandar Mitrovic góljával, amire Cristiano Ronaldo válaszolhatott volna, de az ollózása a 46. percben a kapufán landolt.

Az 56. percben az al-Nasszr emberhátrányba került, miután David Ospina kézzel védett a tizenhatoson kívül és piros lapot kapott, majd az al-Hilal is megfogyatkozott, ugyanis előbb al-Bulajhi, majd Koulibaly is megkapta a második sárga lapját a meccsen.

Ezt használta ki a 88. percben az al-Nasszr, amely Ayman Yahya góljával egyenlített, így jöhetet a hosszabbítás, ahol azonban nem született újabb találat, így a meccs tizenegyesekkel dőlt el. 

Az al-Hilal kezdte a párbajt, de Ruben Neves rögtön hibázott, ahogy a túloldalon Alex Telles is. A második körben Mitrovic már betalált, majd Cristiano Ronaldo sem hibázott. Ezt követően a hatodik körig senki sem rontott, akkor Abdulhamid hibázott az al-Hilal részéről, de az al-Nasszr ezt nem tudta kihasználni, mert Hasszan is képtelen volt gólt szerezni.

A hetedik sorozatban al-Davszari gólt szerzett, de al-Nemer rontott, így az al-Hilal sikerével ért véget a kupadöntő.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről