A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Cseh Kupa-döntőjében a Sparta Praha egy 91. percben lőtt gólnak köszönhetően 2-1-re legyőzte a Viktoria Plzen csapatát. A találkozó sajnos nem a prágai győztesekről, hanem a plzeni huligánokról marad emlékezetes, akik a meccs végén elözönlötték a pályát és óriási botrányt csináltak.

A lefújás után a plzeni Doosan Arénában már felkészítették a játékteret az ünnepi díjátadóra, már a győzteseknek járó pódiumot is kezdték felállítani, azonban a semmiből elszabadult a pokol. 

A vesztes Viktoria Plzen szurkolói senkitől nem zavartatva ellepték a pályát és megindultak a túloldalra a Sparta Praha ultrái felé. Némi fáziskéséssel megérkeztek a pályára a rendfenntartók is, de addigra már elkezdődött a tömegverekedés, melynek csak hosszú percek után sikerült véget vetni. 

A cseh beszámolók szerint a legnagyobb probléma az volt, hogy a mérkőzés vége felé a rendőrök az ultrák szektorainál helyezkedtek. Valószínűleg abban bíztak, hogy méltóságteljesen is le lehet játszani egy ilyen meccset. 

A Sparta Praha története során nyolcadszorra nyerte meg a Cseh Kupát, kár hogy erre a sikerre a botrány miatt kevesen fognak emlékezni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!