Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Kedd este visszatért Liverpoolba a csapat leköszönő edzője, Jürgen Klopp, aki a “Danke Jürgen” elnevezésű esten újra elbúcsúzott a várostól, 11 ezer szurkoló jelenlétében.

Klopp kilenc nappal az utolsó liverpooli meccse után tért vissza a városba, ahol a neki rendezett esten teljes telt ház volt, 11 ezer néző volt rá kíváncsi. Szoboszlai Dominikék exedzője elmondta, jókat beszélgetett a követőjével, a holland Arne Slottal, majd könnyek között fogadta a szurkolók skandálását, amiben megköszönték, hogy a csapat edzője volt. Az est teljes bevételét a klub alapítványa kapja meg, aminek Klopp is a nagykövete lesz.

Jürgen Klopp újra elköszönt
Fotó: Paul ELLIS / AFP

A szurkolók hosszan kérdezhették Koppot, aki elemében volt, több riválisnak is odaszúrt. Először elmondta, hogy nem akar a korai meccskezdésekről, a Manchester Cityről, bírókról, videobíróról, pénzügyekről beszélni, pontosabban ezt tanácsolták neki.

Klopp egyszer nyert bajnoki címet a Liverpoollal, de szóba került, hogy a City háza táján több pénzügyi szabálytalanságot is találtak, így akár három is lehetne a bajnoki címek száma, amire Klopp viccesen elmondta, jön bármikor a buszparádéra, ha megkapják a bajnoki címeket.

Klopp a Chelsea-be is belerúgott kicsit, hiszen a londoniak egy szezon után elküldték Mauricio Pochettinót, de a német szerint örülhetnek Liverpoolban, hogy ott más a tulajdonosok látásmódja.

„Képzeljétek mi lenne, ha nálunk lenne korlátlan vagyona a tulajdonosoknak, ha Kylian Mbappé és Bellingham is ide igazolna vagy Haaland. De ezek nem mi vagyunk, nem ilyenek vagyunk. Megnyertünk, amit megnyertünk, de a Liverpool módján. Építettünk új lelátókat, edzőpályákat, edzőközpontot, a tulajdonosok tették a dolgukat, nem vették ki a pénzüket, hanem visszaforgatták. Boldogok lehetünk, hogy ilyen emberek vezetik a klubot, és nem olyanok, aki londoni klubokat vesznek, velük egy évet sem maradhattam volna Liverpoolban” – mondta Klopp, aki megemlítette érintőlegesen a Manchester United csapatát is, amikor arról beszélt, hogy a menedzserek és a játékosok sem kapják meg a türelmet és 80 millió fontos játékosokat adnak kölcsön, mint tette ezt a United Jadon Sancho esetében, aki a Borussia Dortmundban varázsol és készül a Bajnokok Ligája döntőjére.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről