Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Továbbra sincs nyugalom a labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester Unitednél. Kedden arról szóltak a hírek, hogy az FA-kupa-győztes csapat Európa-liga indulása veszélybe került, most pedig egy újabb kínos ügy látott napvilágot: a tulajdonos, Sir Jim Ratcliffe prémiumot ajánlott fel a klub munkatársainak, ha rövid időn belül felmondanak.

Kedden attól volt hangos a sajtó, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség érvényben lévő szabályai szerint az FA-kupa-győztes Manchester United Európa-liga indulása veszélybe került Sir Jim Ratcliffe tulajdonos miatt, akinek a cégcsoportja birtokolja a szintén El-induló francia Nice csapatát. 

Sir Jim Ratcliffe
Sir Jim Ratcliffe próbál rendet tenni a klubnál 
Fotó: Darren Staples / AFP

Jelen állás szerint egyiküknek vissza kell esnie a Konferencia-ligába, de UEFA most haladékot adott az ügy megoldására.

Felmondásra buzdítják az MU-nál az alkalmazottakat

A Guardian legfrissebb híre szerint nem ez az egyetlen probléma a Manchester Unitednél, ugyanis törekvéseket tettek a munkaerő leépítésére a klubnál, ezt pedig úgy próbálják elérni, ha valaki jövő szerdáig felmond, prémiumot kap.

A United ugyanis június 1-jétől kötelezővé tette, hogy az alkalmazottak a manchesteri vagy londoni irodájukban dolgozzanak, ne otthon. A személyzetet kedden e-mailben tájékoztatták, hogy aki nem akar ennek a követelménynek megfelelni, az felmondhat, 

és az idei szezonra máris igénybe veheti bónuszát. A United alkalmazottainak jövő szerda délig kell megerősíteniük, ha felmondanak.

Az irodákra vonatkozó szabályzatról így szólt a lap szerint az e-mail:  

„Bár sokan üdvözölték új megközelítésünket, tisztában vagyunk vele, hogy számos kolléga nem akarja elkötelezni magát az új munkamódszer mellett, és szeretné megismerni a lehetőségeit. Figyelembe véve ezeket a visszajelzéseket, valamint azt a tényt, hogy 

tiszteletben tartjuk minden kolléga jogát, hogy megválasszák a munkamódszert, lehetővé tesszük, hogy azok, akik most szeretnének felmondani, az idei szezonra már korán igényelhessék a bónuszukat, ha június 1-jétől nem tudnak az irodánkban dolgozni.”

Az e-mailben a United úgy véli, hogy 

„a hivatalba való visszatérés jelentős előnyökkel jár az egyének, a csapat és a klub számára is, amely támogatja azt az utat, amely a Manchester Unitedet visszavezeti a sikeres útra."

A United szóvivője azt mondta: „Ez nem egy önkéntes elbocsátási program. A klub elismeri, hogy nem mindenki akar teljes munkaidőben az irodában dolgozni, ezért lehetőséget biztosított azoknak a munkatársaknak, akik nem akarnak visszatérni az irodába, hogy most távozzanak.”

Egyébként már múlt pénteken körvonalazták az otthoni munkavégzés befejezésének terveit a személyzetnek küldött e-mailben.

„Annak érdekében, hogy elegendő hely álljon rendelkezésünkre a kollégák biztonságos munkavégzéséhez, a Trinity Clubot, a Knights Lounge-ot és az East Stand-i 1999-es lakosztályt irodaterületté alakítjuk” – áll az e-mailben. „Ez kiegészíti a meglévő létesítményeket. Minden asztalon lesz monitor, billentyűzet és egér."

Manchester United
Mi lesz Erik ten Haggal és a Manchester Uniteddel? 
Fotó: Oli SCARFF / AFP)

A Manchesternél tehát az irodai munkavégzésben látják a klub felemelkedését, miközben még mindig nem született meg a döntés a holland edző, Erik ten Hag jövőjéről.

Erik ten Hag 2022 júliusában érkezett a Vörös Ördögökhöz, és az előző szezonban megnyerte az angol Ligakupát, ebben a szezonban hiába nyert FA-kupt, utolsóként végzett a csoportjában a Bajnokok Ligájában, a Ligakupában is elvérzett, és a bajnokságban is borzalmasan szerepelt: 1990 óta a legrosszabb bajnoki helyezését érte el. Ten Hagnak 2025 nyaráig szól a szerződése, de a 113 meccsen csupán 1,91-es pontátlagot ért el, így a statisztikák szerint a United történetének egyik legrosszabb edzőjének tartják.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről