Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Ez gyorsan ment, mondhatjuk. A szerb válogatott első hivatalos németországi edzésén máris óriási botrány kerekedett, miután a csapatot elkísérő szurkolók egyike berohant a pályára. A rendőrök gyorsan reagáltak, de a drukkerek sem maradtak tétlenek.

A C csoportban vasárnap este 21 órakor rendezik meg a Szerbia-Anglia mérkőzést, amit az UEFA és a német rendezők is "magas kockázatú"-nak minősítettek. A döntés persze jogos, de ez így elég óvatos megfogalmazás, amire máris felhívták a figyelmet a szerb huligánok.

A magyar válogatott mögött csoportmásodikként az Eb-re kijuto Szerbia egy augsburgi pályán tartotta első edzését, ami nagyszerű hangulatban indult, ugyanis Alekszandar Mitrovicsékat óriás tapsorkán fogadta, amikor kiléptek a pályára.

A felhőtlen öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis az edzés egyik percében egy szerb drukker berohant a pályára, és próbálta megközelíteni a játékosokat. A rendezők gyorsan reagáltak, elkapták a drukkert, letoloncolták a pályáról, amire azon nyomban kitört a botrány. A szer huligánok fáklyákat kezdtek a rendőrökre dobálni, és még némi verekedés is volt. 

A szurkolók egyébként, ha hihetünk a Daily Mailnek, 2800 jegyet lehetett igényelni, de mint sok helyen ennek nagy részét itt is helyi iskolások kapták.

A vasárnapi meccsre azonban már 500 szerb huligánt várnak a német hatóságok, akik alig várják, hogy összeverekedhessenek angol kollégáikkal. Utóbbiaknak biztonsági okokból már az edzésre is csak 500 jegyet adtak, miközben a németek 15 ezer drukker előtt parádézhattak Jenában...

A hatóságok alighanem hiába készülnek "lebutított" 2,8 százalék alkoholtartalmú sörrel, és több mint 1000 rendőrrel, ez alighanem kevés lesz, hogy megakadályozzák a háborús állapotokat Gelsenkirchenben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről