Vágólapra másolva!
Mint ismert, az NB II-es Vasas 16-szoros magyar válogatott focistáját, Filip Holendert ötmeccses eltiltással sújtotta a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága még májusban. A MLSZ csütörtökön újra megvizsgálta az esetet, és mérsékelte a játékos büntetését.

A feljutás szempontjából sorsdöntő meccset játszott egymással az ETO FC Győr és a Vasas májusban, amelyen végül a Győr nyert 3-2-re és egy fordulóval később ki is harcolta a feljutást. 

Fotó: BERNADETT SZABO / POOL / AFP

Mérsékelte az MLSZ Holender Filip büntetését

A hihetetlenül feszült találkozó után után több Vasas-játékos is reklamált Bogár Gergő játékvezetőnél, akik közül a korábbi magyar válogatott Holender Filip volt a legvehemensebb.

Az M4 Sport beszámolója szerint Holender előbb megtapsolta a játékvezetőt, majd amikor piros lapot kapott, tovább szövegelt, és egy félreérthetetlen kézmozdulattal arra célzott, hogy lefizették a játékvezetőt.

A bíróra tett sértő kifejezést keményen szankcionálta az MLSZ, ugyanis a következő öt bajnoki meccsre eltiltotta 29 éves támadót. Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága (FVB) június 13-i ülésén mérsékelte a büntetést és az alábbi határozatot hozta.

"A Fellebbviteli Bizottság csütörtöki ülésén megváltoztatta a Fegyelmi Bizottság május 22-i, Holender Filip (Vasas) fegyelmi vétsége kapcsán hozott döntését. 

Az FVB a Fegyelmi Szabályzat 59. § (1) bekezdés a) 3) pontja alapján Holender Filip büntetését 4 (négy) soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte."

Holender először 2018 októberében kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól a görög és az észt válogatott elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő magyar válogatott 25 fős keretébe. 2018 novemberében a finnek elleni győztes Nemzetek Ligája-találkozón lépett először válogatottként pályára. Ez a szereplés azt is jelentette, hogy klubjának ő lett a 100. válogatott játékosa. 2019. szeptember 5-én, a Montenegró ellen 2-1-re elveszített felkészülési mérkőzésen megszerezte első gólját a válogatottban. 2021. június 1-jén Marco Rossi szövetségi kapitány nevezte őt a magyar válogatott Európa-bajnokságra készülő 26 fős keretébe, ám kontinenstornán nem lépett pályára. A szombati, Svájc elleni németországi Európa-bajnokságra készülő keretnek már nem tagja.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről