Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Liverpool elnöke, Tom Werner egészen őrült ötlettel állt elő, ugyanis azt szeretné, ha a jövőben az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) bizonyos mérkőzéseit külföldön, például az Egyesült Államokban rendeznének meg.

A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool futballcsapatának elnöke, Tom Werner – aki egyben a Boston Red Sox baseballcsapatának az elnöke is – hajmeresztő ötlettel állt elő, ugyanis a Nem York Times-nak adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte a liga egyes mérkőzéseit világszerte kellene lejátszani. A külföldi rendezés koncepciója egyébként nem új keletű dolog, de eddig heves ellenállások közepette rendre elvetették az ötletet.

tom werner
A Liverpool elnöke, Tom Werner őrült ötlettel állt elő
Fotó: AFP

New Yorkba vinné a PL-meccseit a Liverpool elnöke

Komolyan hiszek abban, hogy egy napon a Premier League mérkőséseit New Yorkban fogják játszani. Még van egy olyan őrült ötletem, miszerint eljön majd a nap, amikor meccset játszunk Tokióban, majd néhány órával később már Los Angelesben lépünk pályára, aztán Rióban kicsit később pedig Rijádban"

 - mondta az amerikai üzletember az Independent című lap szerint.

Werner az interjúban elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy a Premier League-csapatok helyi szurkolói ellenzik az ötletet, mivel óriási költségekkel járna, ha például a tengerentúlra is elkísérnék a csapatukat. Megoldásként az amerikai üzletember azt javasolta, hogy olcsó repülőjegyekkel és szállásokkal kiküszöbölhető lehetne a probléma. Azonban sajtóhírek szerint a Liverpool fő tulajdonosa, John W. Henry sem lelkesedik Werner ötleteiért.

szooszlai dominik
A Liverpool két fiatal sztárja, Szoboszlai Doninik és Harvey Elliott
Fotó: AFP

Tavaly nyáron a Premier League-ben szereplő csapatok közül a Chelsea, a Brighton, a Brentford, a Newcastle United, a Fulham és az Aston Villa is pályára lépett az Amerikai Egyesült Államokban megrendezett nyári felkészülési tornán. A Premier League honlapja korábban beszámolt róla, hogy idén nyáron az Arsenal, az Aston Villa, a Chelsea, a Crystal Palace, a Liverpool és a Manchester United is Amerikában fog turnézni.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről