Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében lejátszott Anglia-Svájc meccsen Manuel Akanji úgy felrúgta az oldalvonal mellett Harry Kane-t, hogy a Bayern München sztárja majdnem az edzőjét is fellökte. Gareth Southgate szövetségi kapitánynak a sokkoló szabálytalanság után le is kellett cserélnie klasszis csatárát.

Az angol válogatott a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent ért el Svájc ellen, így következett a kétszer 15 perces ráadás, amely során nem esett gól, ezért büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Gareth Southgate játékosai közül senki sem hibázott, míg a svájciak részéről Manuel Akanji rontott, így Anglia jutott tovább az elődöntőbe, ahol Hollandiával találkozik majd a fináléba kerülésért.

England v Switzerland: Quarter-Final - UEFA EURO 2024
Büntetőrúgásokkal jutottak tovább az angolok a svájciak ellen
Fotó: Anadolu via AFP

Harry Kane-t keményen felrúgták

A 11-es párbajban Harry Kane már nem vállalhatott lövést, mert a szövetségi kapitány a 109. percben lecserélte. 

A hosszabbítás második félidejében a Manchester City védője, Manuel Akanji keményen felrúgta az oldalvonalnál a Bayern München sztárját, aki nekiesett Southgate-nek. 

Kane végül nem folytatta a játékot, úgy tűnt, a brutális szabálytalanság után megsérült. Southgate Ivan Toney-t küldte be a helyére, a Brentford támadója a tizenegyesrúgásoknál nem is hibázott, így hasznos cserének bizonyult.

Az angol szurkolóknak viszont nem kell aggódniuk, a hírek szerint Kane sérülése nem komoly, így szinte biztosan játszhat a hollandok elleni Eb-elődöntőben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről