Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint tanítványai karaktert mutattak és kitartóak voltak, ennek köszönhetően győzték le tizenegyespárbajban a svájciakat a németországi Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében.

 Az 53 éves szakember a mérkőzés után azt mondta, sokat beszélt arról a játékosoknak, hogy a hasonlóan nehéz helyzetekben hogyan kell reagálniuk.

Ahhoz, hogy egy nagy tornán győzni tudjunk, nem elég jól futballozni. Úgy éreztem, ma jól játszottunk, de a siker nem csak ezen múlik. Más tulajdonságokra is szükség van, és ezeket mi megmutattuk ma

 - nyilatkozta Southgate.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group C England v Slovenia
Gareth Southgate szerint nagyszerűen játszó angol csapat jutott be az Eb-elődöntőbe
Fotó: AFP

Az olaszok ellen 2021-ben tizenegyesekkel elbukott Eb-döntőben hibázó Bukayo Sakáról a szövetségi kapitány elmondta, az Arsenal szélsője nagyon bátor volt, hogy ezúttal is vállalta a lövést.

"Ő az egyik legjobb játékosunk és egy pillanatra sem gondoltunk arra, hogy nem áll majd oda tizenegyest rúgni. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy miken ment keresztül" - fogalmazott Southgate.

Az angolokat szövetségi kapitányként századik alkalommal irányító szakvezető úgy vélte, "hatalmas teljesítményt" nyújtottak és "nagyszerű eredményt" értek el. Southgate-nek persze ez a dolga, de, aki látta a tizenegyes-párbaj előtti 120 percet, az biztosan felvonja a szemöldökét, hiszen a meccs sok minden volt, csak éppen jónak nevezhető nem.

Versenyben vagyunk még. Ma jól játszottunk és taktikailag is felkészültek voltunk. Harmadszor játszhatunk elődöntőt nagy tornán, ez pedig sokat elárul erről a csapatról

 - idézi az MTI.

A meccs legjobbjának választott Saka azt mondta, az összes játékostársára büszke.

"Különleges volt, ahogy visszajöttünk a meccsbe. Mindenki tudja, mi történt legutóbb, amikor tizenegyespárbajt vívtunk az Eb-n. Büszke vagyok mindenkire, hogy túl tudtunk lépni ezen" - nyilatkozta.

Az angolok gólját szerző Bukayo Saka a saját kapuja előtt is hasznos volt
Fotó: AFP

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya úgy vélte, nem érdemeltek kiesést, de a tizenegyespárbajokban szerencsére is szükség van, és ez most nem állt mellettük.

"Fáj a kiesés, mert sokat küzdöttünk és sok helyzetet kialakítottunk. Sajnálom a srácokat és az országot. 

Angliának nem volt túl sok lehetősége, nekünk viszont volt néhány.

 Nem érdemeltünk kiesést, de így is büszkék lehetünk arra, amit elértünk" - mondta.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről